Fransız futbolcu Wissam Ben Yedder, geçen hafta sonu yeni bir dava kapsamında gözaltına alındı ve 15 Ekim’de “sarhoşken cinsel saldırı” suçlamasıyla mahkeme karşısına çıkacak. Savcılık, Ben Yedder’in gözaltında tutulmasına yönelik itirazda bulundu.

Wissam Ben Yedder, yeni yasal sorunlarla karşı karşıya. 2023 yazından bu yana “tecavüz, tecavüze teşebbüs ve cinsel saldırı” gibi çeşitli suçlamalarla soruşturma altında olan Fransız forvet, 2001 doğumlu bir kadının “cinsel saldırı” iddiasıyla yaptığı şikayet üzerine geçtiğimiz hafta sonu polis nezaretine alındı.

Olayın, Monaco ile sözleşmesi sona erdikten sonra Alpes-Maritimes bölgesinde gerçekleştiği bildirildi. İddiaya göre, cuma gecesi Ben Yedder, yeni tanıştığı kadını arabasında taciz etmeye çalıştı. Olay sonrası birkaç kez dolaştıktan sonra, sabaha karşı 3 sularında Cap-d’Ail’de jandarma tarafından sarhoş halde araç kullanırken yakalandı.

Uzun süre polis gözetiminde kalan Ben Yedder, pazar günü öğleden sonra mahkemeye çıkarıldı. Genç kadının psikolojik değerlendirmesi için süre tanındı ve mahkemeye çıkma tarihi 15 Ekim olarak belirlendi.

Kendisi, “sarhoşken cinsel saldırı, tutuklamaya direnme ve alkollü araç kullanma” suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak.

TUTUKLU YARGILANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Savcılık, Ben Yedder’in tutuklu yargılanmasını talep etti, ancak bu talep reddedildi. Savcılık bu karara itiraz etti. Nice Cumhuriyet Savcısı Damien Martinelli, “Mağdura ya da tanıklara baskı yapılmasını engellemek, benzer suçların tekrarını önlemek ve kaçma riskini göz önünde bulundurarak tutuklu yargılama en uygun çözüm gibi görünüyor.” dedi.

Ben Yedder, Alpes-Maritimes bölgesinden ayrılma yasağına tabi tutulurken, akşam 8 ile sabah 6 arasında dışarı çıkmama, bar ve gece kulüplerine gitmeme ve mağdurla temas kurmama gibi sıkı adli gözetim altında tutuluyor. Ayrıca haftada iki kez yetkililere rapor vermesi ve tıbbi tedavi görmesi gerekiyor.

Futbolcunun avukatı Hasna Louze, yorum yapmaktan kaçındı.

Monaco ile sözleşmesi sona erdikten sonra hiçbir kulüple anlaşamayan 34 yaşındaki Wissam Ben Yedder, şu anda serbest oyuncu statüsünde bulunuyor.

 

Kaynak: Sözcü