Beşiktaş’ta bu sezon kadroda düşünülmeyen Vincent Aboubakar, Kamerun Milli Takımı’nın Namibya karşısında oynadığı mücadelede galibiyet golünü kaydetti.

2025 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri J Grubu’nda Kamerun, evinde Namibya’yı ağırladı. Roumde Adjia Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Kamerun 1-0’lık skorla kazandı. Maçta tek golü atan isim ise Beşiktaş’ta şans bulamayan Vincent Aboubakar oldu. Tecrübeli golcü, 65. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi ve sahada 90 dakika boyunca kaldı.

Kamerun’un kadrosunda Hataysporlu Guy-Marcelin Kilama 22. dakikada oyuna dahil olurken, Samsunspor’un oyuncusu Olivier Ntcham ile Karagümrük’ün yeni transferi Didier Lamkel Ze ise mücadeleyi yedek kulübesinden takip etti.

Elemelere galibiyetle başlayan Kamerun, J Grubu’ndaki ikinci maçında 10 Eylül Salı günü Zimbabve’nin konuğu olacak.

ABOUBAKAR HATAYSPOR YOLCUSU

Yabancı sınırını dikkate alarak kadro planlamasını sürdüren Beşiktaş, transfer sezonu bitmeden kadroda düşünülmeyen yabancı futbolcularla yolları ayırmanın hesaplarını yapıyor.

Bu kapsamda, Süper Lig ekiplerinden Hatayspor’un, siyah-beyazlıların tecrübeli forveti Vincent Aboubakar ile anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Bordo-beyazlıların, Kamerunlu golcüye yıllık net 1 milyon euro maaş ödeyeceği öğrenildi. Beşiktaş formasıyla toplamda 117 resmi maça çıkan Aboubakar, bu karşılaşmalarda 60 gol atarken, 14 de asist yaptı.

32 yaşındaki forvet, bu sezon siyah-beyazlı forma ile henüz sahaya çıkma şansı bulamadı.

Kaynak: Sözcü