Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası sıra geldi Uluslar Ligi serüvenine… Türkiye B Ligi 4. Grup’taki ilk maçında bugün saat 21.45’te Galler’e konuk olacak.

Ay-Yıldızlılarda, Semih Kılıçsoy sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Hakan Çalhanoğlu ile Eren Elmalı’nın da durumları şüpheli. İki oyuncu da İzlanda maçına saklanabilir. Ayrıca sakatlığı bulunan Ferdi de kadroya davet edilmedi. Ay-Yıldızlılar ikinci maçta ise bu pazartesi İzlanda’yı İzmir’de konuk edecek.

DÜNYA KUPASI BİLETİ GELEBİLİR

Dördüncü sezonu düzenlenen UEFA Uluslar Ligi, bu kez 2026 Dünya Kupası elemelerine katılım şansı tanıyacak.

Uluslar Ligi genel sıralamasına göre grup birincilerinden doğrudan finallere katılamayan veya play-off aşamasına katılmayan en iyi dört takım, Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanacak son dört takımın belli olacağı play-off etabına dahil edilecek. Bu takımlar, Dünya Kupası play-off turuna kalan 12 ekiple dörderli mini bir turnuva oynayacak.

İKİ KEZ SONUNCU, BİR KEZ GRUP LİDERİ

Türkiye, Uluslar Ligi’ndeki daha önceki üç mücadelesinde toplam 16 maça çıktı.

Ay-Yıldızlılar, 2018-19 ve 2020-21’de B Ligi’nde, 2022-23’te ise C Ligi’nde oynamıştı. Mircea Lucescu ile 2019’da İsveç ve Rusya’nın ardında kalıp grubu son sırada tamamlayan Bizim Çocuklar, Şenol Güneş yönetiminde 2021’de de Macaristan, Rusya ve Sırbistan’a geçilip sonuncu olmuş ve alt lige düşmüştü.

Milli Takım, Vincenzo Montella idaresinde Lüksemburg, Faroe ve Litvanya’nın yer aldığı C Ligi grubunu lider bitirip 2023’te B Ligi’ne geri dönmüştü. Bu organizasyonda, 6 galibiyet, 6 yenilgi ve 4 beraberlik yaşadık; 28 gol atıp 20 gol yedik.

MUHTEMEL 11’LER

Galler: Ward, Neco, Davies, Rodon, Bek, Ramsey, Ampadu, James, Wilson, Koumas, Moore

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Çağlar, Abdülkerim, Emirhan, İsmail, Orkun, Arda, İrfan Can, Kenan, Barış

 

Kaynak: Sözcü