A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ikinci maçında yarın İzmir’de İzlanda ile karşılaşacak.

Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak bu kritik mücadele, saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşmayı Arnavutluk Futbol Federasyonu’ndan Enea Jorgji yönetecek. Jorgji’nin yardımcıları ise aynı ülkeden Denis Rexha ve Ridiger Çokaj olacak. Dördüncü hakem olarak da Eldorjan Hamiti görev yapacak.

Milliler, gruptaki ilk maçında deplasmanda Galler ile golsüz berabere kalmıştı. İzlanda ise kendi evinde Karadağ’ı 2-0 yenerek 3 puanla liderliğe oturdu. İlk maçların ardından İzlanda zirvede yer alırken, Türkiye 1 puanla ikinci sırada bulunuyor. Aynı grupta, Karadağ ile Galler de yarın Karadağ’da TSİ 21.45’te karşı karşıya gelecek.

Milli takımda Galler maçında sakatlığını atlatan ve ikinci yarıda oyuna dahil olan kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun, İzlanda karşısında ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.

BARIŞ ALPER CEZALI, MERİH DÖNÜYOR

Milli takımda Galler karşısında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, İzlanda maçında forma giyemeyecek. Öte yandan, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile oynanan maçta yaptığı bozkurt hareketi nedeniyle 2 maç ceza alan Merih Demiral, bu karşılaşmada sahada olacak. Demiral, cezası nedeniyle Türkiye’nin EURO 2024’teki Hollanda ve UEFA Uluslar Ligi’ndeki Galler maçlarında görev yapamamıştı.

MİLLİ TAKIM KADROSU

A Milli Takım’ın İzlanda maçı kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Merih Demiral (Al-Ahli), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Wolfsburg), Yusuf Özdemir (Corendon Alanyaspor)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Eren Dinkci (Freiburg), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Umut Nayir (TÜMOSAN Konyaspor).

Kaynak: Sözcü