2024-2025 sezonuna hızlı bir başlangıç yapan Trendyol 1. Lig’de, ilk 5 hafta geride kalırken 3 takım teknik direktör değişikliğine gitti. 20 takımın mücadele ettiği ligde dikkat çeken bu gelişmeler, takımların hedeflerine ulaşma yolunda aldıkları kararlarla şekillendi.

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba, Manisa FK ile oynanacak 4. hafta maçı öncesinde rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Daha önce yaşadığı sağlık sorunlarının nüksetmesi sonucu hayatını kaybeden Bamba, Türk futbol camiasında derin bir üzüntüye yol açtı.

Adanaspor, Bamba’nın vefatının ardından takımın başında resmi olarak teknik sorumlu olarak görünen Francois Ciccolini ile yoluna devam etme kararı aldı. Bamba’nın Pro Lisansı olmaması nedeniyle teknik sorumluluk görevi Ciccolini’de bulunuyordu.

BOLUSPOR’DA YENİ DÖNEM

Sezona Serhat Gülpınar ile başlayan Boluspor, ilk 4 hafta sonunda teknik direktör değişikliğine giden bir diğer takım oldu. Serhat Gülpınar ile yollarını ayıran kulüp, takımı Ufuk Kahraman’a emanet ederek yeni bir sayfa açtı.

ANKARAGÜCÜ CİHAT ARSLAN’I GÖNDERDİ

Son olarak MKE Ankaragücü, Cihat Arslan ile yollarını ayırarak dikkat çeken bir başka değişime imza attı. Henüz yeni bir isimle anlaşmayan başkent ekibi, ligin ilerleyen haftalarında yeni teknik direktörünü açıklamayı planlıyor.

İSTİKRARI SÜRDÜREN TEKNİK DİREKTÖRLER

Ligin ilk 5 haftasında teknik direktör değişikliği yaşayan takımlar dikkat çekerken, geçen sezondan bu yana aynı isimlerle yola devam eden kulüpler de var. Ahlatcı Çorum FK’de Serkan Özbalta, Erzurumspor FK’de Hakan Kutlu, Esenler Erokspor’da Mehmet Altıparmak, İstanbulspor’da Osman Zeki Korkmaz ve Kocaelispor’da Ertuğrul Sağlam, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da takımlarının başında bulunuyor.

SÜPER LİG TECRÜBELİ 6 TEKNİK ADAM

Lig maratonunda görevlerine devam eden 6 teknik direktör, daha önce takımlarını Süper Lig’e çıkarma başarısı gösterdi. Esenler Erokspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak 3 kez, Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise 2 kez Süper Lig’e yükselme başarısı elde etti. Ayrıca, Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Ersun Yanal, Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu, İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz ve Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Şenol Can da birer kez bu başarıyı yakalamış isimler arasında yer alıyor.

Mehmet Altıparmak, 2017-2018’de Erzurumspor FK, 2018-2019’da Gazişehir Gaziantep ve 2019-2020’de Hatayspor’u Süper Lig’e taşımıştı. Osman Özköylü ise 2012-2013’te Kayseri Erciyesspor ve 2022-2023’te Pendikspor’u Süper Lig’e çıkarma başarısı gösterdi. Ersun Yanal 1998-1999’da Denizlispor, Hakan Kutlu 2013-2014’te Mersin İdmanyurdu, Osman Zeki Korkmaz 2021-2022’de İstanbulspor ve Şenol Can ise 2019-2020’de Fatih Karagümrük’ü Süper Lig’e taşıyan teknik adamlar olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Sözcü