Süper Lig şampiyonu Galatasaray’da orta saha adaylarına yeni bir isim daha eklendi.

Lucas Torreira’nın yanına yıldız takviyesi yapacak Aslan’da; Hojbjerg, Fofana, Amrabat, Goretzka gibi oyuncuların yer aldığı listeye Rodrigo Bentancur da dahil oldu.

Sarı-kırmızılılar, Tottenham forması giyen 26 yaşındaki oyuncunun kulübüyle temasa geçti.

Uruguaylı yıldız 35 milyon euro’luk piyasa değeri ile dikkatleri çekerken Galatasaray bu transfer için kiralama+satın alma opsiyonunu devreye almak istiyor.

MALİ ŞARTLARA BAKILIYOR

Tottenham kulübü, 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Bentancur’a iyi bir teklif gelmesi halinde değerlendirmeyi planlıyor.

2022’de 19 milyon euro’ya Juventus’tan transfer edilen başarılı futbolcu, vatandaşları Fernando Muslera ve Lucas Torreira’nın bulunduğu G.Saray’ın ilgisine son derece olumlu yaklaşıyor.

Sarı-kırmızılı teknik heyet de Uruguaylı oyuncunun transferine sıcak bakarken; sarı-kırmızılı transfer komitesi mali şartları değerlendireceği Bentancur’da mesafe kat etmeyi hedefliyor.

25

Geçen sezon sakatlık sorunu yaşayan Bentancur, Tottenham formasıyla 25 maça çıkarken; 1 gol ve 1 asistlik performans gösterdi.

BOCA’DA YETİŞTİ

Uruguaylı oyuncu, Arjantin’inköklüekibi Boca Juniors’tanAvrupa’yageçiş yaptı.

2017’de 21 milyoneuro’ya Juventus’agiden 26 yaşındakiyıldız, 5 yıl sonraise Juventus’un yolunututtu. Bentancur ayrıcaUruguay Milli Takımınınformasını ise 58 karşılaşmadagiyerek 1 gol, 2 asistle oynadı.

MUSLERA DEVREDE

Yönetim, bu transferde kaptan Fernando Muslera’dan yararlanmayı planlıyor.

38 yaşındaki eldiven, kendisi gibi Uruguaylı olan vatandaşı Bentancur’u ikna edebilir.

Lucas Torreira’nın da yer aldığı Galatasaray, Bentancur’a imza attırırsa kadrosunda 3 Uruguaylı bulunacak.

Kaynak: FotoMaç