Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda rakibi Young Boys’a iki maçın sonunda 2 – 4 skorla mağlup oldu.

İki takımın kadroları arasındaki özellikle değer ve kalite farkına bakıldığında kolaylıkla geçilebilecek bir eşleşme olarak düşünülen Young Boys eşleşmesi, İsviçreli ekibin teknik direktörü tarafından bile “bizim için en zor eşleşme” olarak yorumlanmıştı.

Sarı kırmızılılarda yaşanılan şok edici mağlubiyet, “Devler Ligi’ne” erken vedaya sebep oldu ve böylelikle rota Avrupa Ligi’ne çevrildi.

Maçın en dikkat çeken anlarından biri ise Young Boys’lu iki oyuncunun, maçtan alındıktan sonra yedek kulübesine sahanın içinden yürüyerek gitmesine Muslera’nın tepkisi oldu.

File bekçisi için bir diğer dikkat çeken an, Alan Virginius’tan dakika 87’de yediği golün ardından oyuncuya tekme atması ve sonucunda kırmızı kart görmesi oldu.

Karttan sonra kaptanlık bandını da kolundan çıkarıp yere fırlatan Muslera, o andan itibaren ağır eleştirilerin odağındaydı.

Muslera ile ilgili yönetim herkesi şok edecek bir karar verdi. Geçen sezonun sonunda sözleşmesi 1 + 1 yıllığına uzatılan oyuncunun her maç kötüye giden performansı ve Young Boys maçındaki sorumsuz davranışının UEFA’nın oyuncuya en az 3 maç ceza vermesiyle sonuçlanacak olması bu karar alınırken en büyük etken oldu.

Sabah’ta yer alan habere göre sarı kırmızılı yönetim, Muslera’nın kontratını uzatmamaya karar verdi.

13 yıllık Galatasaray kariyerinin sonuna yaklaşan 38 yaşındaki Muslera için sürecin ne olacağı taraftarlar tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: FotoMaç