Galatasaray, transfer döneminin bitmesine günler kala taraftarlarına müjdeledikleri isimler ile uzun bir süredir gündemdeydi.

Bu sezon Süper Lig’deki “son şampiyon” ünvanını koruyarak armalarına 5. yıldızı eklemek isteyen Okan Buruk, bu bağlamda bir dünya yıldızını renklerine bağlamayı başardı.

Napoli’nin yetenekli oyuncusu Victor Osimhen ile anlaşan sarı kırmızılılar, oyuncunun gelişini büyük bir coşkuyla kutladılar.

Nijeryalı yıldız, güncel olarak 100 milyon Euro’luk değeriyle dünyanın en değerli hücum oyuncuları arasında yer almakta.

Ardından Senegalli sol bek İsmail Jakobs’u da kadrosuna katan Cimbom’da gerçekleşen ayrılıklar ise şu şekildeydi…

WILFRIED ZAHA

Fildişili oyuncu, Premier Lig görüşmelerinden sonuç alınamayınca satın alma opsiyonuyla birlikte Fransız ekibi Olympique Lyon’a kiralanmıştı.

Derrick Köhn

Alman uyruklu 25 yaşındaki sol bek oyuncusu, yine bir Alman ekibi olan Werder Bremen’e kiralık olarak gönderilmişti.

LEO DUBOIS

Fransız oyuncunun Galatasaray ile olan sözleşmenin feshinin ardından Eyüpspor, oyuncuyu renklerine bağladığını duyurmuştu.

KEREM AKTÜRKOĞLU

Galatasaray’da yaşanan son ayrılık en sarsıcısı olmuştu ve Portekiz ekibi Benfica, oyuncuyu sürpriz bir hamleyle Milli Takım kampından kaçırıp kadrosuna dahil etmişti.

Bütün bu ayrılıkların üstüne, dış basında yer alan haberlere göre, Galatasaray’ın yıldız oyuncusu ara transfer döneminde takıma veda etmeye hazırlanıyor. İşte o isim…

Top Mercato’da “Lucas Torreira, Boca’nın yeni takviyesi” başlığıyla yer alan haberde, oyuncunun senenin başında sarı kırmızılı ekipten ayrılması öngörülüyor.

Uruguaylı yıldızın önceden yaptığı açıklamalar ise bu haberin gerçekleşme ihtimalinin ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne seriyor. İşte oyuncunun ifadelerinden bazıları…

“Galatasaray, benim Avrupa’da oynadığım son kulüp olacak. Yaşlanıyorum ve eve dönme vaktim geliyor.”

Ayrıca ESPN’de paylaşılan özel habere göre yıldız oyuncu, “Boca’da oynamak için gerçekten sabırsızlanıyorum, Román’la çok fazla iletişim halindeyim…”

“…Bu ihtimalin yaklaştığını biliyorum çünkü uzun yıllardır Avrupa’dayım, evde olmayı, aileme yakın olabilmeyi özlüyorum” ifadelerinde bulunmuştu.

Top Mercato’da yer alan haberde ise oyuncu için Boca Juniors’ın tüm kaynaklarını seferber etmeye hazırlandığı duyuruldu.

Belirtilene göre Arjantin ekibi, önümüzdeki ara transfer döneminde Galatasaray’ın kapısını çalacak ve Torreira’yı almadan gitmemek için elinden gelen her şeyi yapacak.

Galatasaray ile sözleşmesi 2026 yılının yazında bitecek olan oyuncunun muhtemel erken ayrılığı, taraftarlar ve yönetim tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: FotoMaç