Trabzonspor, Süper Lig’de ilk 3 maçından da beraberlikle ayrılarak, son 10 sezonun en “keyifsiz” başlangıcını yaptı.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Net Global Sivasspor ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, ikinci haftayı bay geçti. Üçüncü haftada oynanması gereken Bellona Kayserispor karşılaşması ise Avrupa kupası maçı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Karadeniz temsilcisi, dördüncü haftada deplasmanda İkas Eyüpspor ile yine 0-0 berabere kaldı. Beşinci hafta ise evinde Beşiktaş’ı ağırlayan Trabzonspor, sahadan 1-1’lik sonuçla ayrıldı ve galibiyet hasretini sürdürdü.

Bordo-mavililer, Süper Lig’de son 10 sezon içerisinde ilk kez ilk 3 maçında galibiyet alamayarak, 2014-2015 sezonundaki “kötü” başlangıcını tekrarlamış oldu. 2014-15 sezonunda da ilk 5 haftada 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan galibiyetle ayrılamayan Trabzonspor, 6. haftada ilk kez 3 puanla tanışabilmişti.

ŞAMPİYONLUK SONRASI DÜŞÜŞ

Trabzonspor, şampiyon olduğu 2021-22 sezonundaki parlak başlangıcın ardından bir türlü aynı performansı sergileyemedi. O sezon ilk 3 haftada galip gelerek 9 puan toplayan Karadeniz ekibi, 2022-23 sezonunda 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 6 puan, 2023-24 sezonunda ise 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle 3 puan toplayabildi. Bu sezon ise ilk 3 maçtan 3 beraberlik ile sadece 3 puanda kaldı.

SADECE 1 GOL ATABİLDİ

Trabzonspor, Süper Lig’deki ilk 3 maçında yalnızca 1 gol atarken, kalesinde de sadece 1 gol gördü. Bordo-mavililer, Net Global Sivasspor ve İkas Eyüpspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalırken, Beşiktaş ile evinde oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak sezonun hem ilk golünü attı hem de ilk golünü yedi.

Maç eksikleri bulunan Trabzonspor, 5 hafta sonunda Süper Lig’de en az gol atan ve kalesinde en az gol gören takım olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Sözcü