Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş’ın karşı karşıya geldiği dev maçın ilk yarısında kırmızı kart kararı çıktı. 

Edin Visca topu kapmak isterken Rafa Silva’nın arkasından sert bir müdahalede bulundu. Rafa Silva pozisyonun ardından yerde kalırken hakem Ali Şansalan Edin Visca’yı yanına çağırarak uyardı.

VAR’ın incelediği pozisyonun ardından Ali Şansalan kenara davet edildi. Sert müdahaleyi tekrar izleyen Şansalan Visca’yı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Visca, Trabzonspor – Beşiktaş rekabetindeki en erken kırmızı kartı gördü.

TRABZONSPOR DA KIRMIZI KART BEKLEDİ

Bir kaç dakika sonra bu kez Beşiktaş’ta Masuaku rakibi Enis Bardhi’nin bileğine doğru çok sert bir temasta bulundu. Faul düdüğünü çalan Şansalan sarı kart çıkardı. Trabzonspor’da pozisyonun ardından yoğun kırmızı kart itirazları yapıldı. Tribünler pozisyona tepki gösterirken hakem Şansalan’ın kararı değişmedi.

VAR’dan da hakeme pozisyonu tekrar izlemesi için herhangi bir tavsiye gelmedi. Trabzonspor o pozisyonda kazanılan faul sonrası kullanılan serbest vuruşta Okay Yokuşlu ile golü buldu. 10 kişi kalan Trabzonspor kırmızı kart beklediği pozisyonun duran topunda Beşiktaş’a karşı öne geçmeyi başardı. 

Kaynak: Sözcü