Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Trabzonspor ile Kayserispor 2-2 berabere kaldı.

Gol düellosuna sahne olan karşılaşmaya Kayserispor hızlı başladı. Sarı kırmızılılar, 12. dakikada Hasan Ali Kaldırım ve 63. dakikada Aylton Boa Morte’nin golleriyle skoru 2-0’a getirdi. Mücadelenin son dakikalarında maça tutunan Bordo mavililer 99. dakikada Umut Bozok ve 90+8. dakikada Stefano Denswil’in golleriyle maçın skorunu belirledi.

Konuk ekipte Joseph Attamah 10. dakikada penaltıdan yararlanamadı. Gökhan Sazdağı ise 87. dakikada kırmızı kart gördü.

Ligde galibiyetle tanışamayan Trabzonspor puanını 4 yaptı.

Kayserispor ise 3 puana yükseldi.

NWAKAEME, BİR AY SONRA KADRODA

Trabzonspor’un sezon başında tekrar kadrosuna kattığı Anthony Nwakaeme, sakatlığının düzelmesinin ardından maç kadrosuna alındı.

En son 15 Ağustos’ta UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Rapid Wien ile oynanan maçın kadrosunda yer alan Nwakaeme, 1 ayı aşkın süre sonra Kayserispor maçıyla tekrar kadroya dahil edildi.

Beşiktaş ile oynanan maçın kadrosunda tercih edilmeyen Serkan Asan, Umut Bozok, Umut Güneş ve Borna Barisic, eksiklikler nedeniyle Kayserispor maçı kadrosunda kendilerine yer bulabildi.

ŞAMİL EKİNCİ İÇİN SAYGI DURUŞU

Trabzonspor’un 16 Eylül Pazartesi günü hayatını kaybeden efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci için maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sırasında statta bulunanlar taraftarlar, 5 yıllık başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazanılan Ekinci’yi alkışladı.

Ekinci döneminde alınan 13 kupa Kayserispor maçı öncesi Papara Park’ta sergilendi. Protokol tribününün önünde saha kenarında sergilenen her bir kupanın yanında altyapıdan bir sporcu da yer aldı.

Şamil Ekinci’nin vefatı nedeniyle stadyumda maç öncesinde ve maç anında müzik yayını yapılmadı.

Trabzonsporlu oyuncular, sahaya Şamil Ekinci’nin fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle ısındı. Oyuncular sahaya da “Efsane başkan Mustafa Şamil Ekinci ruhun şad, mekanının cennet olsun” yazılı pankart ile çıktı.

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Papara Park tribünlerinde büyük boşluklar gözlendi.

Kaynak: FotoMaç