1996 Alanya doğumlu… Motosiklet yarışlarının popüler disiplinlerinden biri olan Superbike’ta 2021’de dünya şampiyonu olarak tarihe adını yazdırdı. Kawasaki ve Yamaha’nın ardından bu yıl BMW’de yarışıyor. 6 ayakta 12 kez damalı bayrağı gördü ve genel klasmanda lider. Toprak Razgatlıoğlu, antrenmanlarını sürdürdüğü Sakarya’da, SÖZCÜ’yü ağırladı…

TÜRK BAYRAĞI’NA BİRİNCİLİK YAKIŞIR

“Gündem olmak önemli ama değerinin bilinmesi farklı bir şey. Çünkü futbol değil yaptığımız spor. Her gün gündeme gelmek zor. Ama hiçbir zaman değerim bilinmiyor gibi bir düşüncem olmadı. Çünkü pistte kendi işimi yapıyorum. Hayatımı şekillendirmeye çalışıyorum. Bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Üstümüze düşeni yapıyoruz. İnsanımız Türk Bayrağı’nı gördüğü zaman deliriyor! Benim de şu an bile tüylerim diken diken oluyor. Yani biz o iş için oradayız zaten. Türk Bayrağı birinciliğe layık. İkincilikte, üçüncülükte taşımıyorum!”

“BMW’YE TRANSFERİM ÇOK ETKİLİ OLDU”

“Bu spor başarıya indeksli. Başarılı olduğunuz sürece herkes sizi paylaşır. BMW ile bu yıl elde ettiğimiz başarılar herkesi çok etkiledi. Özellikle son yarışları açık ara bitiriyoruz ya. Sıkılıyorum! 23 tur var. Başlıyorum, 10 turu bitti. Kaldı 13. Dönüyorsun dönüyorsun bitmiyor. Yorulma da değil bu. Sıkılıyorsun tek başına sür düğün için. Bir mücadelenin içinde olsan sıkılmazsın. Anlayamıyorsun nasıl bittiğini. 10 rekorum var. 2 yarışı daha kazanıp rekor kırmak istiyorum. Biraz fazla olmaya başladık! Yeni yarışlar kazanırsak diğer markalar da saldırmaya başlar.”

Kaynak: Sözcü