Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın 8. ayağında bu hafta sonu Fransa’da piste çıkmaya hazırlanıyor.

Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonaları’nın 8. ayak yarışları, 7-8 Eylül tarihlerinde Fransa’da bulunan ve 4,41 kilometre uzunluğundaki Magny-Cours Pisti’nde gerçekleşecek.

Red Bull sporcusu ve ROKiT BMW Motorrad takımının başarılı pilotu Toprak Razgatlıoğlu, bu hafta sonu şampiyonadaki liderlik pozisyonunu koruma hedefiyle start alacak. Yarın yapılacak serbest antrenmanlarla başlayacak olan şampiyonada, Toprak 7 Eylül Cumartesi günü TSİ 14.00’te ilk yarışına çıkacak. Milli sporcu, 8 Eylül Pazar günü ise TSİ 12.00’de superpole’de, TSİ 15.00’te ise ikinci yarışta mücadele edecek.

Geçtiğimiz haftalarda Portekiz’de gerçekleştirilen sezonun 7. ayağında tüm yarışları birinci sırada tamamlayan Toprak, 13 birincilikle üst üste yarış kazanma rekorunu kırarak tarihe geçti. 

Pilotlar klasmanında 365 puanla liderliğini sürdüren Toprak, en yakın rakibi Nicolo Bulega ile arasındaki puan farkını 92’ye çıkarmış durumda. Yarışlar, Red Bull TV’den canlı olarak izlenebilecek.

SOFUOĞLU VE ÖNCÜ SÜPERSUPERT’TA

Diğer yandan, Türk motosikletçileri Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü’nün de yarıştığı Dünya Supersport Şampiyonası’nın 8. ayak yarışları aynı pistte düzenlenecek.

Bahattin Sofuoğlu, MV Agusta Reparto Corse takımıyla, Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla dereceye girebilmek için büyük bir mücadele verecek.

Kaynak: Sözcü