EURO 2024 macerası bitti, gözler artık Türkiye Futbol Federasyonu’nun 18 Temmuz’daki kritik Seçimli Genel Kurulu’na çevrildi. Sezon boyunca çok yıpranan ve seçim kararı almak zorunda kalan mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yakalanan başarı sonrasında yeniden aday olmaya karar verdi. Alman
ya’da delegelerle yakın temasta bulunan Büyükekşi, Avusturya galibiyeti sonrasında Türkiye’ye dönerek oluşturacağı yönetim kurulu ile bir toplantı bile yaptı.

MERİH’E VERİLEN CEZA YIPRATTI

Resmen aday olan Servet Yardımcı ve ekibi de seçileceklerinden emin tavırlar sergiliyor. Yardımcı 2008’de Hasan Doğan’ın listesinden girdiği TFF yönetimlerinde hep aktif oldu. Özgener, Aydınlar, Demirören ve Özdemir dönemlerinde 1. Başkan Vekilliği yapması en büyük artısı. 7 yıldır UEFA yönetim kurulunda yer alan Servet 
Yardımcı, Merih Demiral’a verilen 2 maçlık ceza nedeniyle eleştirilse de Süper Lig kulüplerinin ciddi desteğini almış durumda.

BAKAN BAK YARDIMCI OLUR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF seçimlerinde hemşerisi ve yakın dostu Servet Yardımcı’yı destekliyor. Bakan Bak, siyasi konumu gereği ortada durmaya çalışsa da Yardımcı’ya olan yakınlığı bilinen bir gerçek. Hollanda maçı sonrasında Milli Takım soyunma odasına ikilinin birlikte girmesi de gözlerden kaçmamıştı.

324 DELEGE OY KULLANACAK

Genel Kurulu’nda 324 delegenin oy kullanma hakkı var. Süper Lig 133 delege ile aslan payını alıyor. TFF 1. Lig 36, TFF 2. Lig 37 ve TFF 3. Lig’in ise 54 oyu var. Eski başkanlar, 50 üzeri milli formayı giyen 5 isim, en fazla teknik direktörlük yapan 5 isim ve diğer futbol paydaşlarının da oy hakları bulunuyor.

Kaynak: Sözcü