Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile İsviçre’nin Nyon kentinde bir araya geldi.

TFF tarafından yapılan açıklamaya göre, UEFA’nın merkezinde gerçekleşen görüşmeye TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Ceyhun Kazancı, TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz, TFF Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra Cem İmamoğulları, UEFA Üye Federasyonlar Direktörü Zoran Lakovic ile TFF Eski Genel Sekreteri ve UEFA Stratejik Danışmanı Kadir Kardaş da katıldı.

Toplantıda, Türkiye ve İtalya’nın ortak ev sahipliği yapacağı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032), Türkiye’de düzenlenecek olan 2026 UEFA Avrupa Ligi Finali ve 2027 UEFA Konferans Ligi Finali için yapılan hazırlıklar masaya yatırıldı. Ayrıca, TFF ve UEFA’nın iş birliğiyle hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Taraflar, önümüzdeki hafta Fransa’nın Cannes şehrinde yeniden buluşmak üzere anlaşma sağladı.

Görüşmenin ardından, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Aleksander Ceferin, Zoran Lakovic ve Kadir Kardaş’a isimlerinin yazılı olduğu A Milli Takım formalarını hediye ederken, Ceferin de Hacıosmanoğlu’na ziyaretin anısına özel bir flama takdim etti.

Kaynak: Sözcü