Kanada’nın Peru’ya karşı kazandığı Copa America maçında, Kansas City’de korkutucu bir olay yaşandı.Guatemalalı yardımcı hakem Humberto Panjoj, ilk yarının uzatma dakikalarında yere yığıldı ve sedyeyle sahadan çıkarıldı.

Panjoj, MLS takımlarından Sporting Kansas City’nin evi olan Children’s Mercy Park’ta yaşanan bu olayın ardından kısa süre sonra ayağa kalktı ve sedyeye yerleştirildi.

ESPN’den Luis Miguel Echegaray, “İkinci yardımcı hakem yere düştü. Oyun hemen durdu. Kansas City’de hava çok sıcak. Umarım iyidir. Şu anda onunla ilgileniliyor.” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Sahayı terk ederken taraftarlar tarafından alkışlanan Panjoj, Kansas City’deki sıcaklık endeksinin yüzde 51 nem oranıyla 100 dereceyi aştığı maçta, ikinci yarı başladığında saha kenarındaki yerini aldı.

Bu haftanın başlarında, Uruguaylı savunma oyuncusu Ronald Araujo, La Celeste’nin Panama’ya karşı aldığı 3-1’lik galibiyette, Florida’da sıcağın ve dehidrasyonun etkilerini hissettiği için oyundan çıkarıldığını belirtti. 

25 yaşındaki oyuncu, Uruguay’ın Copa America’daki ilk maçının sadece ilk 45 dakikasında sahada kalabildi.

Barcelona’lı defans oyuncusu maç sonrası yaptığı açıklamada, “Gerçek şu ki hâlâ biraz başım dönüyor. Kan basıncım düştü. İlk yarı bittiğinde biraz başım dönüyordu ve soyunma odasına gittiğimde tansiyonum düşmüştü. Doktor bunun biraz dehidrasyon olduğunu ve ikinci yarıya devam edemeyeceğimi söyledi.” dedi.

Kaynak: Sözcü