Rayo Vallecano’nun genç forveti Sergio Camello, günümüz futbol dünyasında sıkça rastlanan lüks ve aşırılığa karşı, alçakgönüllülük ve aile değerlerine vurgu yaparak dikkatleri üzerine çekiyor. 23 yaşındaki Madridli oyuncu, ABC gazetesine verdiği son röportajında, parayla ilişkisi ve yetişme tarzının hayata bakışını nasıl şekillendirdiğini içtenlikle anlattı ve bu açıklamalarıyla taraftarları etkiledi.

“Annem ayda 700 Euro kazanırken beni 600 Euro’luk bir tişörtle göremezsiniz.” diyen Camello, futbol dünyasında karşılaştığı profesyonel hayat ile işçi sınıfından gelen kökenleri arasındaki derin farkı vurguladı. Bu sözler, gösterişin norm haline geldiği bir ortamda adeta bir yankı buldu.

Camello, her küçük lüksün büyük fedakarlıklarla elde edildiği bir ailede büyüdüğünü dile getiriyor. Çocukken ailesiyle ayda bir kez Çin restoranına gitmenin onlar için nasıl özel bir an olduğunu anlatırken, “Fakir değildik ama her zaman çok mütevazıydık” ifadelerini kullanıyor.

Genç forvet, “Pahalı bir saatim bile yok. Kardeşim saat alamıyorsa, benim de pahalı bir saatim olamaz” diyerek, abartılı harcamalardan uzak durup adalet ve ölçülülük çerçevesinde hareket ettiğini açıkça ortaya koyuyor.

Camello, Atletico Madrid’den ayrılması durumunda Rayo Vallecano’da kalmak istediğini de açıkça ifade ediyor. Bu kararının ne kadar doğru olduğunu vurgulayan oyuncu, “Atletico gibi daha fazla egonun, daha fazla yıldızın olduğu bir soyunma odasından geliyorum. Burada ise Üçüncü Lig’de, İkinci Lig’de yıllarca emek vermiş insanlar var… Onlar her şeyin değerini çok daha iyi bilen insanlar” diyerek dürüst bir değerlendirmede bulunuyor.

Yine de yanlış anlaşılmak istemiyor: “Atletico gibi bir kulüpte Şampiyonlar Ligi finallerinde oynamış oyuncular var, dünya şampiyonları var… Yani onlar, diyelim ki, gerçek insanlar değiller demek istemiyorum. Ben bir balonun içindeysem, onlar daha büyük bir balonun içinde yaşıyorlar.”

Kaynak: Sözcü