Antalya’da gerçekleştirilen 2024 Serbest Dalış (açık su) Outdoor Büyükler Türkiye Şampiyonası, Gençler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası ile milli takım seçmelerinde, dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen büyük bir başarıya imza attı. Ercümen, katıldığı üç branşta da altın madalya kazanarak şampiyonaya damga vurdu.

Kaş ilçesinde dört gündür devam eden ve 62 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, Ercümen’in performansı dikkat çekti. Milli sporcu, büyük kadınlar kategorisinde yarıştığı sabit ağırlık monopalette 85 metre, sabit ağırlık çift palette 77 metre ve paletsiz ip destekli dalış branşında 75 metreye ulaşarak üç altın madalya kazandı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Şahika Ercümen, kazandığı bu başarıyı 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ithaf etti ve Türkiye’yi eylül ve ekim aylarında düzenlenecek dünya şampiyonası ve dünya kupasında en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini vurguladı. Ercümen, “Bu şampiyonluğun motivasyonuyla çalışmaları arttırıp, Yunanistan, Korsika ve Kaş’ta yapılacak yarışmalarda da ülkemiz için altın madalyayı hedefliyorum.” dedi.

Milli sporcu, 5 Eylül’de Korsika’daki AIDA Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’na, 16 Eylül’de Kaş’ta gerçekleştirilecek CMAS Dünya Serbest Dalış Kupası’na ve 2 Ekim’de Yunanistan’da düzenlenecek CMAS Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’na katılacak.

Kaynak: Sözcü