Real Madrid, Mart 2025’e kadar Santiago Bernabeu’da konser düzenleyemeyecek.

Nisan ayındaki açılışından bu yana pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan bu yeni yapı, özellikle gürültü şikayetleriyle gündeme geldi. Stadyum çevresindeki komşular haftalarca gürültüden şikayet ederek yasal yollara başvurdu ve sonunda taleplerine ulaşmış görünüyorlar. Şehrin merkezinde bulunan stadyum, yeniden konserlere ev sahipliği yapabilmek için çözüm üretmek zorunda kalacak.

Bu karar, kulübün programında yer alan birkaç büyük etkinliği doğrudan etkileyecek. Real Madrid, komşuların refahını korumak amacıyla, gürültü seviyelerini kontrol altına almak için bir dizi reform gerçekleştirme sözü verdi.

Geçmişte Belediye Meclisi, stadyumdaki etkinliklerde gürültü seviyesinin izin verilen sınırları aştığını belirterek uyarılarda bulunmuş, ancak geçici çözümlerle konserler düzenlenmeye devam etmişti.

Real Madrid, Bernabeu’nun yan taraflarına brandalar yerleştirerek gürültüyü azaltmaya çalışmışsa da bu çabalar sonuç vermedi. Son olarak Relevo’nun haberine göre, tüm tarafların memnuniyetini sağlayacak bir çözüm bulunana kadar konserlerin durdurulmasına karar verildi.

ETKİLENECEK KONSERLER

Music Bank (K-POP) – 12 Ekim
Dellafuente – 15 Kasım
Aitana – 28 ve 29 Aralık
Lola Indigo – 22 Mart

SORUNU ÇÖZMEYE YÖNELİK ADIMLAR

Bölge sakinlerinden gelen şikayetler, konserlerin başlamasından bu yana Madrid Belediye Başkanı Jose Luis Martinez-Almeida’nın gündemindeydi.

Almeida, birkaç ay önce yaptığı açıklamada, “Mekanın daha iyi yalıtılması için teknik önlemler alınacak ve organizatörler, desibel sınırını aşmamaları konusunda gerekli ekipman koşullarını sağlamakla yükümlü olacaklar.” ifadelerini kullanmıştı.

Temmuz ayında, konserlerin bitiş saatinin gece 11’e çekilmesi ve komşulara verilen rahatsızlığı azaltmaya yönelik diğer tedbirler üzerinde anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu. Temizlik hizmetleri, konserlerin öncesi ve sonrasında güçlendirilirken, yeni atık toplama sistemleri devreye sokulacaktı. Ayrıca, bölge sakinleri için park yerleri genişletilecek ve Rafael Salgado Caddesi üzerindeki mavi alanlar yeşil alanlara dönüştürülecekti.

Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadyumu’ndaki etkinlik ve konser programının geçici olarak yeniden planlandığını resmen duyurdu.

Kaynak: Sözcü