Süper Lig’de 2023-2024 sezonu şampiyonluk düğümü bu akşam çözülüyor… Bütün sezon kıyasıya bir yarış veren Galatasaray ile Fenerbahçe son düdüğe kadar kupaya ulaşmak için mücadele edecek. Lider Galatasaray, Konyaspor deplasmanından 1 puan almayı başarırsa şampiyonluk ipini göğüsleyecek, Fenerbahçe ise Kadıköy’de İstanbulspor’u mağlup etmesi halinde Konya’dan gelecek habere kilitlenecek. Maçlar 19.00’da aynı anda başlayacak. 

Tarihi bir gecenin yaşanacağı Süper Lig’de son 90 dakikalar öncesi Sözcü Spor yorumcuları şampiyonluk ihtimallerini değerlendirdi. Herkesin merakla beklediği maçlar öncesi Galatasaray mı daha avantajlı yoksa Fenerbahçe mi? İşte yorumlar…

‘BİR YENİLGİ DAHA YIKIM OLUR!’

YASİN YILDIRIM:

”Tarihi bir sezon tarihi bir finalle bitecek. Düşünün 99 puanlı bir takım şampiyonluğunu hala ilan edemedi. 99 puanla bir takım bu akşam sezonu ikinci bitirecek. Futbol sürprizlerle dolu. Bu ihtimaller kalp durduracak cinsten. Fenerbahçelilerin içinde bir umut, Galatasaraylıların içinde inceden bir korku. Bu heyecana kalp dayanmaz ama ipler hala Galatasaray’ın elinde. Bir yenilgi daha yıkım olur.”

MESUT YILDIRIM:

”Fenerbahçe ile Galatasaray, 2005-2006 sezonunun son haftasında 80 puanla zirveyi paylaşıyordu. Fenerbahçe averaj olarak rakibinden daha iyiydi. Cimbom, Kayserispor’u ağırlarken Fenerbahçe, Denizli’de galibiyet arıyordu. Ali Sami Yen’de kale arkasında fotoğraf çeken bir stajer olarak macı canlı izlemek büyük bir şans olsa da sağlık açısından kalpleri tehdit eden 90 dakikaydı. Aslan yendi, Fenerbahçe berabere kaldı ve bayrakları sarı-kırmızılılar asmıştı. Bugün de iki ezeli rakip taraftarlarının kalp ritmi ve nabzıysa oynayacak. İstanbulspor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe kazanacaktır. Şampiyonluk için bir puan yeten Cimbom da Konya’da istediğini alacaktır. Ve geçen hafta kriz yaşattığı taraftarına rahat nefes aldıracaktır.”

Kaynak: Sözcü