Transfer döneminin son günlerinde Burnley’nin genç yeteneklerinden biri olan Ronaldinho’nun oğlu Joao Mendes, İskoç kulübü Dundee’ye kiralanabilir. Ancak, Burnley yönetiminin öncelikle İskoç kulüpleriyle yapılacak transferleri engelleyen az bilinen bir kural üzerinde pazarlık yapması gerekecek.

Burnley’nin Mendes de dahil olmak üzere SPFL’deki müttefik kulüplerine gönderebileceği birkaç oyuncusu bulunuyor. Ancak, İskoçya’ya yapılacak transferler uluslararası bir hareket olarak kabul edildiği için sadece altı uluslararası kiralık oyuncuya izin veriliyor. Bu durum, Burnley’nin diğer oyuncuların Avrupa takımlarına kiralanma durumuna göre karar vermesini gerektiriyor.

19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Mendes, 2023’ten bu yana başarılı bir deneme sonrası Barcelona akademisine katılmıştı. Genç futbolcu kariyerine Brezilya’nın Cruzeiro takımında başladı ve burada dört yıl boyunca forma giydi.

Barcelona için ilk kez Şubat 2023’te Manchester United’a karşı bir hazırlık maçında sahaya çıktı, ancak bir sonraki maçına çıkmak için Akdeniz Uluslararası Kupası’nda iki ay beklemek zorunda kaldı.

Mendes, bu yılın başlarında sözleşmesinin sona ermesinin ardından Barcelona’dan ayrıldı ve yaz transfer döneminde Burnley’e katıldı.

Babası Ronaldinho, Paris Saint-Germain, Barcelona ve AC Milan gibi Avrupa devlerinde sergilediği performansla bir dönem dünyanın en iyi oyuncularından biri olarak kabul ediliyordu. 2005 yılında Barcelona’daki üstün performansıyla Ballon d’Or ödülünü kazanan Ronaldinho, Barcelona ile iki LaLiga şampiyonluğu ve bir Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadı, Milan ile de bir Serie A şampiyonluğu kazandı.

Ayrıca, Brezilya Milli Takımı ile 2002 Dünya Kupası ve 1999 Copa America zaferlerine imza attı. Kariyerini Brezilya’da Fluminense formasıyla noktalayan Ronaldinho, 2015 yılında futbola veda etti.

Kaynak: Sözcü