Riechedly Bazoer, Türkiye’de Konyaspor’da kariyerine başlıyor. Hollandalı oyuncu, AZ Alkmaar’dan bonservissiz ayrılacak ve Konyaspor ile iki yıllık bir sözleşmeye imza atacak.

Geçtiğimiz sezon AZ formasıyla 42 maça çıkan Bazoer, genellikle yedek olarak görev aldı. Alkmaar ekibiyle 2025 yılına kadar sözleşmesi devam etmesine rağmen, kulüp bu transfer için kolaylık sağlıyor. AZ Teknik Direktörü Maarten Martens, ağustos ayında yaptığı açıklamada, “Bazoer’in takımda daha az şansı var. Onun pozisyonu için farklı tercihler yaptık” ifadelerini kullanarak oyuncunun geleceğiyle ilgili ipuçları vermişti.

Konyaspor, savunma ve orta saha özellikleriyle dikkat çeken oyuncu için harekete geçti ve transferde anlaşmaya vardı. Anlaşmanın kısa süre içinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Bazoer, geçen sezon Süper Lig’de kümede kalma mücadelesini son anda kazanan Konyaspor’a katılacak. Hollandalı oyuncu, daha önce Jong Ajax, MVV ve Fortuna Sittard formaları giymiş Muhammet Taşçı ile yeniden buluşacak.

Daha önce Ajax, VfL Wolfsburg, FC Porto, FC Utrecht ve Vitesse gibi önemli kulüplerde forma giyen Bazoer, aynı zamanda Hollanda Milli Takımı’nda da altı kez görev almış deneyimli bir isim.

Kaynak: Sözcü