Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, 2023-2024 sezonunda 18 gol atan Arnavut forvet Rey Manaj’ın takımda kalıp kalmamasına göre transfer stratejisini belirleyecek.

İç transferde sözleşmesi sona eren kaleci Ali Şaşal Vural ile savunma oyuncuları Alaaddin Okumuş ve Murat Paluli ile yeniden anlaşan kırmızı-beyazlı ekip, dış transfer çalışmaları için de yoğun çaba sarf ediyor.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, yaptığı açıklamada, “Daha kreatif, hücuma dönük, öne doğru baskı kurabilen, geçiş oyunlarını iyi oynayan ve bireysel yetenekleriyle Sivasspor’a yakışan bir kadro oluşturmak istiyoruz,” dedi.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın hedeflerinin her zaman zirveye oynamak olduğunu belirten Uygun, “Malum, 21 yıllık başkanlık döneminde bu kadar muhteşem bir başarı hikayesi yazan başka bir kulüp ve kulüp başkanı yok. Anadolu kulüpleri için konuşuyorum, 21 yıl boyunca 6-7 kere Avrupa kupasına gitmiş, Türkiye Kupası’nı kazanmış ve bu süreçte Sivas şehrini ve Sivaslıları başarıya alıştırmış bir başkan olarak onun da hedefleri hep yukarılara oynamak. Ayrıca Sivasspor’u diğer birçok takımın düştüğü milyar liralık borç batağına düşürmemek için doğru planlama ve projeleri hayata geçirme derdinde,” ifadelerini kullandı.

TRANSFER REY MANAJ’IN DURUMUNA BAĞLI

Takımda sözleşmesi sona eren ve kalmasını istedikleri oyuncuların olduğunu belirten Uygun, “Bunlarla ilgili yönetime raporu arz ettim. Ancak buradaki tek farklı konu Rey Manaj. Rey Manaj’ı gerçekten isteyen takımlar var.” dedi.

Uygun, Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl başkanlığındaki transfer komitesinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

“İyi, kaliteli, ucuz, Sivasspor’a yakışır futbolcuları transfer etmek için transfer komitesinde başkanlığını Gökhan Karagöl’ün yaptığı bir süreç ilerliyor. Şu ana kadar 350’ye yakın futbolcu izleme şansım oldu, artık izlemeyi ben de bıraktım. Transfer komitesi, Sivasspor’un yararına olan futbolcuları önümüzdeki süreçte takımımıza katacak. 3. Lig ve 2. Lig’de oynayan, geleceği olan gençlerimizden 6 futbolcu var. Rey Manaj giderse; 7 yabancı ile ligimizi bilen, kalitesini kanıtlamış 5 Türk futbolcuyu takıma katarak transferi tamamlamak istiyoruz.”

Sezonu 18 golle tamamlayan 27 yaşındaki Arnavut forvet Rey Manaj’ın takımda kalıp kalmamasına göre transfer politikasını belirleyeceklerini vurgulayan Uygun, “Genç, alternatifli, yetenekli yabancılar, yine genç ve yetenekli Türk çocuklar ile kaliteli 2 yıldız olabilecek futbolcu transferi yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Tarık Eryiğit

Kaynak: Sözcü