Avrupa basketbolunun köklü kulüplerinden Real Madrid, Guerschon Yabusele’nin ayrılığı sonrası milli basketbolcu Cedi Osman’ı gündemine aldı.

Madrid, 2024-25 sezonuna başlarken yoğun bir yaz dönemini geride bıraktı. Dört yeni transfer, altı oyuncu ayrılığı ve beş sözleşme yenilemesiyle hareketli bir yaz yaşandı. Ancak Guerschon Yabusele’nin beklenmedik NBA’e dönüş kararı, gündemi değiştirdi.

Fransız basketbolcu, performansıyla dikkat çektikten sonra NBA’de ikinci bir şans aramaya karar verdi. Philadelphia 76ers, Yabusele’ye kapıyı açtı ve o da Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek için harekete geçti. Kontratı bitimine bir yıl kala ayrılığı, Real Madrid yönetimini hazırlıksız yakaladı.

Yabusele’nin vedasından sonra, Madrid’in potansiyel transfer listesi hızla şekillenmeye başladı. İlk sırada Davis Bertans yer aldı. Ancak Bertans, 2016’dan beri NBA’de geçirdiği sekiz sezonun ardından biraz daha beklemek istedi. Ardından, Real Madrid’in ilgilendiği bir diğer isim olan Evan Fournier’in ise Yunanistan ve Olympiacos’a yöneldiği bildirildi.

CEDİ OSMAN GÜNDEMDE

Sportando’ya göre, Madrid’in listesinde iki isim daha var: Cedi Osman ve Semi Ojeleye.

Osman, Madrid’in ilk tercihi olarak öne çıkarken, Anadolu Efes de eski oyuncusunu geri almak için harekete geçti. 2017’de NBA’e gitmeden önce altı yıl boyunca Efes’te oynayan Osman, şu anda transfer tekliflerini değerlendiriyor.

Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde doğan, Türk ve Boşnak kökenli olan 29 yaşındaki Osman, basketbol kariyerine Türkiye’de başladı. Ardından Türk vatandaşlığına geçerek milli takımda yer aldı. LeBron James ile birlikte Cleveland Cavaliers’ta altı sezon geçiren Osman, 2023 yazında Cavs, Miami ve San Antonio arasında gerçekleşen üçlü takasla San Antonio Spurs’e katıldı. Ancak Spurs, temmuz ayında Osman’ın haklarından vazgeçince oyuncu serbest kaldı.

OJELEYE GÜÇLÜ ADAY

Osman’ın transferi, Efes’in de ilgisi nedeniyle karmaşık görünse de, Sportando’ya göre ikinci tercih olan Ojeleye de güçlü bir aday.

29 yaşındaki Nijerya asıllı Amerikalı oyuncu, şu anda Valencia Basket’te forma giyiyor ve kulübüyle bu yaz iki yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Ojeleye’nin, EuroLeague’de mücadele etmeyen Valencia’nın yenilenen projesinde Pedro Martinez yönetiminde oynamaya devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Sözcü