Real Madrid kaptanı Nacho Fernandez, Suudi Pro Lig ekiplerinden Al Qadsiah ile anlaşma sağlamak üzere.

ESPN, EURO 2024’te İspanya ile uluslararası görevde bulunan savunma oyuncusu Nacho’nun, daha önce bir başka Suudi takımı Al Ittihad ile ileri düzeyde görüşmelerde bulunduğunu yazmıştı.

Ancak bir kaynağa göre, 34 yaşındaki stoper Al Qadsiah’tan teklif aldı ve geleceğini hızlı bir şekilde karara bağlamak isteyen Nacho, bu teklifi kabul etti.

Real Madrid’e 11 yaşında katılan ve altyapıdan yetişen Nacho, Real Madrid ile birlikte 26 kupa kazanarak kulüp rekoruna imza attı. Madrid’deki sözleşmesi bu ayın sonunda sona erecek olan Nacho, son haftalarını geleceğini düşünerek geçirdi.

Nacho, bu sezon Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi ve La Liga’da duble yapmasında rol oynadı ve 2023 yazında kulüpten ayrılmaya çok yaklaşmışken kalmayı tercih etti.

Savunma oyuncusu sezonu güçlü bir şekilde tamamladı ve İspanya milli takımına çağrılarak ödüllendirildi. Geçen hafta Hırvatistan’a karşı EURO 2024 açılış galibiyetinde sahaya çıkan Nacho, İtalya’ya karşı kazandıkları zaferi küçük bir sakatlık nedeniyle kaçırdı.

Nacho, Real Madrid’den Luka Modric, Toni Kroos, Dani Carvajal ve Paco Gento ile birlikte altı Avrupa Kupası kazanan beş oyuncudan biri.

Daha önce MLS’e transfer olması gündemde olan Nacho, şimdi Suudi Arabistan’a gitmeyi tercih etti.

Al Qadsiah, geçen sezon Suudi Arabistan’ın en üst ligine yükselmeyi başardı ve takımın antrenörlüğünü eski Real Madrid oyuncusu Michel Gonzalez yapıyor.

Kaynak: Sözcü