İspanyol yıldız Joselu (34), Real Madrid’den ayrılarak gelecek sezondan itibaren Katar kulübü Al-Gharafa’da forma giyecek. Oyuncu ve kulüp arasında anlaşma sağlandı, ancak nihai imza henüz atılmadı.

Santrafor Joselu, Al-Gharafa ile iki yıllık (Haziran 2026’ya kadar) ve bir sezon daha opsiyonlu bir sözleşme imzaladı.

Real Madrid, Espanyol ile kiralık forvet Joselu için yaklaşık 1.5 milyon Euro karşılığında anlaştığı satın alma opsiyonunu kullanmayı planlıyordu. Ancak Joselu, daha kazançlı bir teklif olan Al-Gharafa’yı tercih etti.

“The Athletic” tarafından bildirildiğine göre, Real Madrid yönetimi, Espanyol ile birlikte çalışarak satın alma opsiyonunu etkinleştirmeyi ve Joselu’yu aynı miktara satmayı hedefliyor. Habere göre, kulüp yönetimi, Joselu’nun etkileyici sezonunun ardından ayrılmasını kolaylaştırmak istiyor.

İspanyol radyo istasyonu “Cadena COPE” ise Joselu’nun kulüpte kalmak istemediğini bildirmişti. Bu kararın arkasında forvet hattındaki artan rekabetin olduğu belirtiliyor.

Kylian Mbappe’nin Paris Saint-Germain’den bedelsiz olarak transfer edilmesi ve Brezilyalı genç yıldız Endrick’in gelişi, Joselu’yu ayrılık yönünde karar vermeye itti. Forvet oyuncusunun geçen sezonki kadar önemli bir rol oynama şansının azaldığı söyleniyor. Bu nedenle Joselu, Real Madrid’de kalıcı olarak kalmama kararı aldı.

Geçtiğimiz yaz Espanyol’dan kiralık olarak Real Madrid’e transfer olan Joselu, attığı gollerle Real Madrid’in La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nde çifte zafer kazanmasında kilit rol oynadı.

Birçok Bayern Münih taraftarının Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçına dair hala acı hatıraları var. Joselu, son dakikalarda bir gol atarak Bayern’e karşı maçı tek başına çevirmişti ve 2-1’lik galibiyet, Real Madrid’in finale yükselmesini ve daha sonra Borussia Dortmund’a karşı finali 2-0 kazanmasını sağladı.

Kaynak: Sözcü