Chelsea’nin yıldız kanat oyuncusu Raheem Sterling, transfer döneminin sona ermesinin ardından, transfer belgelerinin teslim edilmesiyle birlikte sezon sonuna kadar kiralık olarak Arsenal’e transfer oldu.

29 yaşındaki İngiliz forvet, Chelsea’nin yeni teknik direktörü Enzo Maresca’nın “farklı bir kanat oyuncusu tercih ettiğini” açıklamasının ardından Stamford Bridge’de kadro dışı bırakıldı ve Arsenal’in yolunu tuttu. Maresca, 18 Ağustos’ta Manchester City’ye karşı alınan sezon açılış yenilgisinin ardından Sterling’e takımda forma şansı bulamayacağını belirtmişti ve oyuncu, sezonun ilk üç maçında kadroda yer almadı.

Sterling, Chelsea’ye 2022 yazında Manchester City’den 47,5 milyon sterlin karşılığında transfer edilmiş ve Todd Boehly döneminin en dikkat çeken hamlelerinden biri olarak öne çıkmıştı. İki sezonda Chelsea formasıyla 81 maça çıkan Sterling, bu süreçte 19 gol kaydetti.

Sterling’in Arsenal’e kiralık olarak transferinde, sezon sonunda kalıcı bir anlaşma için herhangi bir opsiyon ya da yükümlülük bulunmuyor.

ARTETA, STERLING İLE YENİDEN BULUŞTU

Bu transfer, Sterling’i, Etihad’da geçirdiği yedi yıl boyunca Pep Guardiola’nın yardımcı antrenörlüğünü yapan ve şu anda Arsenal’in başında bulunan Mikel Arteta ile yeniden bir araya getiriyor.

Arsenal menajeri Arteta, Sterling’in Stamford Bridge’deki durumu hakkında konuşurken eski oyuncusundan övgüyle bahsetti. Aston Villa’yı 1-0 yendikleri maç öncesinde Arteta, “Raheem’le geçirdiğim zaman inanılmazdı. Birlikte çok güçlü bir ilişki kurduk. O dönemde gerçekten harikaydı.” ifadelerini kullandı.

Arteta, “Bana bireylerin ve oyuncuların nasıl düşündüğünü, onlara nasıl yardım edebileceğimizi ve destek olabileceğimizi öğretti. Onun hakkında gerçekten derin duygular besliyorum.” diyerek Sterling’e duyduğu hayranlığı dile getirdi.

Kaynak: Sözcü