Valencia’nın Sevilla’dan kiraladığı forvet Rafa Mir, kendisi ve bir arkadaşına yönelik cinsel saldırı iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında kefaletle serbest bırakıldı.

27 yaşındaki Mir, iki kadının kendisi ve bir diğer futbolcu Pablo Jara hakkında şikayette bulunmasının ardından pazar günü gözaltına alındı. Kadınların ifadesine göre, bir gece kulübünde Mir ve Jara ile tanıştıktan sonra Mir’in evine gittiler. İddialara göre, Mir bu evde kadınlardan birine cinsel saldırıda bulunurken, Jara ise cinsel ilişki teklifini reddeden diğer kadını yumrukladı.

Çarşamba günü yapılan duruşmada, soruşturmanın devam etmesi nedeniyle Mir ve Jara’ya kefalet verildi. Mahkeme, Mir’in pasaportuna el koyarken, şüphelinin şikayetçi kadınlarla temas kurmasını yasakladı ve 500 metrelik bir uzaklaştırma emri çıkardı.

Ayrıca, Mir’in İspanya dışına çıkması yasaklanarak her hafta mahkemeye gidip imza vermesi kararlaştırıldı.

‘RIZAYA DAYALI’ DEDİ

Rafa Mir, Çarşamba günü öğleden sonra mahkemeden ayrılırken basına herhangi bir açıklama yapmadı. Mahkemede ise hakime, suçlamalara konu olan olayın rızaya dayalı bir ilişki olduğunu savundu.

İspanyol haber ajansı EFE’ye göre, şikayetçi kadın, Mir’in kendisine cinsel saldırıda bulunmadan önce onu banyoya kilitlediğini öne sürdü.

Olay sırasında bir komşunun çığlıkları duyarak polisi aradığı ve sokağa çıktığında şaşkın halde iki kadın gördüğü ifade edildi.

Valencia Kulübü, salı günü yaptığı açıklamada, Mir’in tutuklandığını doğrularken, davanın ayrıntıları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Valencia altyapısından yetişen Rafa Mir, 2021 yılında Sevilla’ya transfer olmadan önce Wolves, Las Palmas, Nottingham Forest ve Huesca takımlarında forma giymişti. Bu yaz ise kiralık olarak Valencia’ya geri döndü.

Kaynak: Sözcü