İtalya’da Roma ve Juventus formalarını giyen ve son Avrupa Şampiyonası’nda Polonya’nın kalesini koruyan Wojciech Szczesny futbola veda ettiğini açıkladı.

Birkaç hafta önce Juventus, yedi sezon boyunca birlikte çalıştığı Szczesny ile yollarını ayırdığını duyurmuştu. Taraflar karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı, ancak bu durum Polonyalı kalecinin şu an için kulüpsüz kalması anlamına geliyordu. Kariyerine kalecilik yaparak devam etmeyeceğini açıklayan Szczesny için artık yeni bir takım arayışı gereksiz hale geldi.

Kariyeri boyunca Arsenal, Brentford, Roma ve Juventus gibi önemli kulüplerde forma giydi. Juventus ile üç lig şampiyonluğu ve üç kupa zaferi yaşarken, Arsenal ile de iki kez FA Cup’ı kazanma başarısı gösterdi.

Szczesny’den futbola veda mesajı:

Haziran 2006’da memleketim Varşova’dan ayrılıp bir hayalle Arsenal’e katıldım. Hayatımı futboldan kazanmak. Bunun hayat boyu sürecek bir yolculuğun başlangıcı olacağını çok az biliyordum. Dünyanın en büyük kulüplerinde oynayacağımı ve ülkemi 84 kez temsil edeceğimi çok az biliyordum. Sadece futboldan para kazanmakla kalmayacağımı, aynı zamanda futbolun tüm hayatım haline geleceğini de çok az biliyordum. Sadece hayallerimi gerçekleştirmekle kalmadım, hayal gücümün bile beni götürmeye cesaret edemeyeceği yerlere gittim. Hiç aşağılık hissetmeden tarihin en iyi oyuncularıyla en üst düzeyde oyunlar oynadım. Ömür boyu sürecek arkadaşlar edindim, silinmez anılar yarattım ve hayatımda inanılmaz etkileri olan insanlarla tanıştım. Sahip olduğum ve olduğum her şeyi futbolun güzel oyununa borçluyum…. Ama aynı zamanda oyuna sahip olduğum her şeyi verdim. Hayatımın 18 yılını özür dilemeden her gün oyuna verdim.

Kaynak: Sözcü