Norveç futbolunun dikkat çeken isimlerinden Rosenborg’lu Ole Saeter, Maccabi Haifa’dan aldığı transfer teklifini çarpıcı bir gerekçeyle geri çevirdi. İsrail Premier Ligi transfer döneminin son günlerinde adı sıkça Maccabi Haifa ile anılan Norveçli golcü, 850 bin Euro’luk teklifi reddettiğini açıkladı.

Saeter, çarşamba günü yaptığı açıklamada İsrail’in politikaları ve Filistin’e uygulanan zulüm nedeniyle bu teklifi kabul etmeyeceğini söyledi. Yıldız futbolcu, “Masum insanların öldüğü, güvensizliğin ve kötülüğün devam ettiği bir ülkeyi temsil edemem. Hiçbir miktar para benim değerlerimi satın alamaz. Milyarlar teklif edilse bile oraya gitmeyi düşünmem” ifadelerini kullandı.

“KANLI PARAYI KABUL ETMEM”

Saeter, açıklamalarında insanlık vurgusu yaparak, “İnsanlığı, kanlı paraya tercih ediyorum. Değerlerime güveniyorum ve doğru olduğuna inandığım şeylerin arkasında duruyorum. Hesabımda böyle paralar olmasını istemem. Orada kendi evlerinde bile güvende olmayan insanlar var. Bu durum oldukça çılgınca. Bu şekilde davranan bir ülkeyi temsil etmem mümkün değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

Maccabi Haifa, transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala yabancı bir forvetle anlaşma sağlayamazken, Saeter’in bu açıklamaları futbol dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Kaynak: Sözcü