TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu’nun teknik direktörlüğüne getirilen eski milli futbolcu Olcay Şahan, Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı değerlendirdi.

A Milli Takım’ın ilk maçta Gürcistan’ı 3-1 yenmesinin büyük önem taşıdığını belirten Şahan, “İlk maçta galip gelmek her zaman kritiktir. Oyuncularımız bunu başardı. Bu maç bana 2008 Avrupa Şampiyonası’nı hatırlattı. Arda Güler’in golü de Arda Turan’ın golünü anımsattı. Genç oyuncularımız var ve ilk maçta heyecan yaşamaları normaldi ama bu heyecanlarını yendiklerini düşünüyorum. Portekiz ile oynayacağımız maçta daha coşkulu bir milli takım göreceğiz. Oyuncularımız, 2008’deki yarı finale çıkabilecek potansiyeli gösterdi” dedi.

“2016’DA GÜÇLÜ GRUPTAYDIK”

Şahan, analizlerine şöyle devam etti:

“2016 Avrupa Şampiyonası’nda güçlü bir gruptaydık. Bu yıl ise daha kolay bir gruba denk geldik. İlk maçın Gürcistan ile olması bizim için avantajdı. İlk maçımız Portekiz olsaydı zorlanabilirdik. Portekiz maçında daha rahat olacağız. Turnuvaya galibiyetle başlamak çok önemliydi. Turnuvalarda ilk maçı kaybettikten sonra ikinci maçı kazanmak zorundasınız. İlk maçı kazandığımız için ikinci maça rahat çıkıyoruz. Kalan iki maçtan bir puan alırsak, üçüncü olarak gruptan çıkıyoruz. Turnuvada birlik ve beraberlik içinde hareket edersek başarılı oluruz. Biz sadece kendimize odaklanmalıyız.”

“ARDA BALLON D’OR KAZANABİLİR”

Türk futbolunun parlayan yıldızı Arda Güler hakkında da yorumlarda bulunan Olcay Şahan, “Arda Güler çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Geleceği oldukça parlak. İlerleyen yıllarda Ballon d’Or’u kazanabilecek bir oyuncu. Gruplardan sonra ilerlemeye devam ettikçe oyuncularımız daha da yıldızlaşacak. Milli takımdaki oyuncularımızın hepsi değerine değer kattı. Şu anda Arda Güler, turnuvanın yıldızı olmaya aday gözüküyor. Önemli olan Türkiye’nin gruptan çıkıp devam etmesi. Grup aşamasından çıkamazsak bir yıldız doğmaz. Türkiye, en azından yarı final oynarsa bir yıldız doğmuş olur. Türkiye, en azından yarı final oynamalı” dedi.

Kaynak: Sözcü