Son şampiyon Novak Djokovic, Amerika Açık’ta üçüncü turda Alexei Popyrin’e karşı aldığı beklenmedik mağlubiyetle, Carlos Alcaraz’ın ardından turnuvaya veda etti.  

Avustralya’nın 28 numaralı seribaşı olan Popyrin, Djokovic’i 6-4, 6-4, 2-6 ve 6-4’lük setlerle mağlup ederek Sırp tenisçiye 18 yıl aradan sonra ABD Açık’taki en erken elenişini yaşattı. Bu sonuçla Popyrin, kollarını havaya kaldırarak zaferini kutlarken, Djokovic’in 25. Grand Slam şampiyonluğu arayışı da bir kez daha ertelenmiş oldu.  

Djokovic, 2017’den bu yana ilk kez bir Grand Slam turnuvasını şampiyonlukla tamamlayamazken, maç boyunca yaptığı 14 çift hata ve 49 basit hata ile en iyi performansından oldukça uzaktı.  

“Şimdiye kadar oynadığım en kötü tenisti” diyen 37 yaşındaki tenisçi, “Turnuvanın başından bu yana hissettiğim ve oynadığım şekilde, üçüncü tura kadar gelmek bile bir başarıydı.” ifadelerini kullandı.  

Djokovic’in erken vedasının ardından, Fransa Açık ve Wimbledon şampiyonu Carlos Alcaraz da turnuvanın ikinci turunda seri başı olmayan Hollandalı rakibi Botic van de Zandschulp’a kaybetti. Alcaraz, bu ayın başlarında “en büyük sportif başarısı” olarak nitelendirdiği Olimpiyat altın madalyasını kazanmak için çok fazla enerji harcadığını belirtti.  

Djokovic, “Elimden gelenin en iyisini yaptım, fiziksel bir problem yaşamadım. Ancak enerjim tükenmiş gibiydi ve bu durum sahada açıkça görülebiliyordu. İlk maçtan itibaren kendimi bu kortta bulamadım” dedi.  

25 yaşındaki Popyrin, Grand Slam kariyerindeki ilk dördüncü tur maçında, Amerikalı Ben Shelton’ı beş setlik bir mücadelede geçen Frances Tiafoe ile karşılaşacak.

Kaynak: Sözcü