Los Angeles Clippers, ikonik NBA logosuna ilham veren basketbol efsanesi Jerry West’in 86 yaşında hayatını kaybettiğini doğruladı.

West, Los Angeles Lakers formasıyla dokuz NBA Finali’nde yer almış ve 1972 yılında bir kez şampiyonluk kazanmıştı.

14 yıllık oyunculuk kariyerinde her sezon NBA All-Star seçilen West, basketbol dünyasında büyük bir iz bırakmıştı.

Clippers, “Basketbolda mükemmelliğin simgesi ve onu tanıyan herkesin dostu olan Jerry West, bu sabah 86 yaşında huzur içinde hayata veda etti. Eşi Karen onun yanındaydı.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Wilt Chamberlain ve Oscar Robertson’dan sonra lig tarihinde 25 bin sayıya ulaşan üçüncü oyuncu olan West, kariyerini 25 bin 192 sayıyla tamamladı.

LAKABI ‘BAY CLUTCH’

1960 Roma Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan ABD takımının bir parçası olan West, maç sonlarında gösterdiği performans nedeniyle “Bay Clutch” lakabını almıştı.

Amerikalı oyuncu 1974 yılında aktif basketbol kariyerine son verdi ve iki yıl sonra Lakers’ın başında üç sezon koçluk yaptı. Daha sonra NBA’de yönetici olarak kariyerine devam eden West, 1980’lerde beş şampiyonluk kazanan Showtime Lakers’ı kurmasıyla tanındı.

Lakers’taki görevinden 2000 yılında ayrılan West, sonrasında Memphis Grizzlies, Golden State Warriors ve Los Angeles Clippers’ta yöneticilik yaptı.

NBA Komiseri Adam Silver, “Jerry West bir basketbol dehasıydı ve 60 yılı aşkın bir süredir ligimizde belirleyici bir figürdü” dedi.

Basketball Hall of Fame’den yapılan açıklamada ise, “Bir oyuncu ve yönetici olarak basketbol oyunu üzerindeki derin etkisi ancak karakteri ve dürüstlüğüyle eşdeğerdir.” denildi.

Kaynak: Sözcü