Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzlanda’yı İzmir’de 3-1 yenen A Milli Futbol Takımı, zor günlerde Türkiye’ye teselli verdi. Bir yanda Narin’in diğer yanda şehitlerimizin acısı vardı ancak İzmirli futbolseverler, tam da İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümüne denk gelen maçta tribünleri tamamen doldurmuştu.

Tezahüratlar da günün anlam ve önemine uygundu. İzmir Marşı söylendi. “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde bağrıldı ve coşku, “Mustafa Kemal’ın askerleriyiz” tezahüratı ile zirve yaptı. Yaptı da bazıları bunu atladı.

TEK KELİME BİLE YOK

Yandaş medya, İzmir’den yükselen seslere yine kulak kapattı. Maç ile ilgili haberlerde Türk Bayrağı ile yapılan şovlara ve İzmir’in kurtuluşuna vurgu az da olsa vardı ancak teğmenlerin yemin töreniyle başlayan polemikler korkutmuş olacak ki ne İzmir Marşı’ndan bahsedildi ne de Atatürk tezahüratlarından…

İktidarın kontrolündeki gazeteler İzmir’den yükselen “Mustafa Kemal’ın askerleriyiz” sözlerini duymadı. Ya da bilerek tek kelime yer vermedi. Hangisi daha kötü karar sizin…

MONTELLA İZMİR’İ SEVDİ

Millilerin hocası Montella, İzmir’de oynamayı çok sevdi. Maçın ardından konuşan ve tribünlerin coşkusunu öven İtalyan çalıştırıcı, Bu galibiyetle bu özel güne katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Sadece İzmir için değil, tüm Türkiye için önemli bir gün. Otelden stada kadar taraftarımız bizi desteklediler, bu galibiyette onların da payı var” dedi.

GÜRSEL AKSEL’DE KAYIP YOK

Göztepe’nin maçlarını oynadığı Gürsel Aksel Stadı 14 Haziran 2022’de 2-0 kazanılan Litvanya sınavından sonra ikinci kez A Milli Takım’a ev sahipliği yaptı. İzlanda engeli de 3-1 ile aşıldı. 19 bin 700 kişilik stattaki atmosfer sosyal medyada büyük ses getirdi. Futbolseverler, Gürsel Aksel’in millilerin daimi stadı olması gerektiğini vurgulayan mesajlar attı.

Kaynak: Sözcü