Geçtiğimiz gün İstanbul’daki Basketbol Gelişim Merkezi inşaatını ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan sözler sarf etti. Kurum’un konuşması sırasında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun jest ve mimikleri, Kurum’un söylemlerine tepki olarak yorumlandı.

Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkılmasının ardından alan uzun süre boş şekilde kaldı. 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin yıkım ve yeniden yapım sürecini yürüten müteahhit firmaya ve projeden sorumlu olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, yeşil alan tahribatı nedeniyle yaklaşık 150 milyon TL tutarında ceza kesti. 

Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin inşaat çalışmalarında yaşanan bu çevre ihlali, büyük tepki toplarken, İBB’nin çevreyi koruma adına aldığı bu karar, kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Yeni adı Basketbol Gelişim Merkezi olan kompleksi ziyaret eden Bakan Murat Kurum, “Tamamladığımız bu muhteşem eser yapılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından türlü türlü anlamsız, gereksiz müdahalelerle spor salonunun yapılması durdurulmaya çalışılmış ve spor salonumuz mühürlenmişti. Bölgede aynı metrekarede, hatta daha fazla yeşil alan olacağı ifade edilmesine rağmen, yeşil alanın artırıldığı söylenmesine rağmen İstanbul’a, gençlerimize, sporcularımıza, uluslararası bir tesis kazandırılacak denmesine rağmen maalesef projeye katkı vermek yerine her zaman oldukları gibi köstek olmayı tercih ettiler.” dedi.

HİDAYET TÜRKOĞLU’NUN HAREKETLERİ

Kurum’un konuşması sırasında kürsüde bulunan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun surat ifadeleri, sosyal medyada gündem oldu.

Bakan Kurum’un İBB’yi hedef alan sözleri sırasında eliyle suratını kapatan Türkoğlu, “her zaman oldukları gibi köstek olmayı tercih ettiler.” sözleri sırasında kafasını sağa sola salladı. Türkoğlu’nun bu hareketleri, Kurum’un sözlerinden duyduğu rahatsızlık nedeniyle olduğu şeklinde yorumlandı.

Türkoğu, 2 Eylül tarihinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etmiş ve sosyal medyadan “Basketbol projeleri ile ilgili ziyaret ettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na misafirperverliği için teşekkür ederim.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Sözcü