Cumartesi günü evinde ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak Fenerbahçe, kazanırsa hem rakibine ilk puan kayıplarını yaşatacak, hem Süper Lig’de liderliği devralacak hem de psikolojik üstünlük sağlayacak.

Derbi öncesi Teknik Direktör Jose Mourinho, galibiyetin anahtarının orta sahada olduğunu düşünüyor. Portekizli hocaya göre sarı-lacivertli merkez orta saha dev maçın sonucuna doğrudan etki edecek. Mourinho ön liberoda İsmail’e, Fred’e de 8 numarada şans verecek. Mou’nun sürprizi ise Sofyan Amrabat. Faslı yıldız, derbide ilk 11’de sahaya çıkabilir.

TOP KAYBINA ZORLANACAK

Fenerbahçe’nin merkez orta sahasının üçüncü ismi Szymanski’den daha sert ve defansif özelliklere sahip olan Amrabat, taktik çalışmalarda as takımda yer alıyor. Mourinho’nun planına göre Fred atakları yönlendirirken Amrabat ile İsmail orta sahaya kilit vuracak, rakibe yoğun baskıyla nefes aldırmayacak, pas trafiği kesilecek, özelikle Sara’nın rahat top kullanmasına izin verilmeyecek ve ezeli rakip top kayıplarına zorlanacak. Pres Fernando Muslera’dan başlayacak, ev sahibi sarı-lacivertliler, 3. bölge de geçiş hücumlarıyla gol bulmaya çalışacak.

Kaynak: Sözcü