Milli Kick Boksçu Caner Tikicieri, Ataşehir’de otomobil alım-satımına dayalı bir anlaşmazlık sonucu silahla vurularak hayatını kaybetti. Olay, 3 Eylül Salı gecesi saat 23.00 civarında Aşık Veysel Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre Tikicieri, Halil G. ile bir otomobil alımı konusunda anlaştı ve bir miktar ödeme yaptı. Ancak, kalan 250 bin liranın ödenmesi konusunda çıkan anlaşmazlık, taraflar arasında gerginliğe yol açtı.

Olay gecesi, Tikicieri ve Halil G. arkadaşlarıyla birlikte buluşma noktasına geldiler. Kısa sürede başlayan konuşma, sert bir tartışmaya dönüştü. İddiaya göre, Halil G. yanında getirdiği silahla Caner Tikicieri’yi başından vurdu. Tikicieri ağır yaralı olarak yere yığılırken, arkadaşı Buğra Ş. de silahını çekerek Halil G.’ye ateş etti. Halil G. sol bacağından hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan milli sporcu Caner Tikicieri, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili Halil G. ve yanında bulunan iki kişi gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

‘BEN OLAYDA SİLAH KULLANMADIM’

Halil G., emniyetteki ifadesinde Tikicieri’yi kendisinin öldürmediğini söyleyerek “Caner’e araba sattım, bir miktar alacağım kaldı. Bu mesele yüzünden kavgalıydık. Konuyu görüşmek üzere olay yerinde buluştuk. Tartışma çıktı, Caner’in arkadaşı Buğra bana ateş etti, o sırada yanlışlıkla Caner’i de vurdu. Ben olayda silah kullanmadım.” dedi. Kavgayı gören bir tanığın ifadesine göre ise olayda Halil G., Caner Tikicieri’ye ateş ederek yaraladı daha sonra Buğra Ş. de Halil G.’ye ateş etti.

Olayda silah kullanan Halil G. ile arkadaşları 2 suç kaydı olan Muhammed Y.G. (19) ve 3 suç kaydı olan Kadir G. (19) yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

FEDERASYONDAN TAZİYE MESAJI

Türkiye Boks Federasyonu internet sitesi üzerinden yayınladığı başsağlığı mesajında “İstanbul ili milli hakem ve antrenörlerimizden Caner Tikicieri vefat etmiştir. Merhuma, Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve spor camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

Kaynak: Sözcü