Gazi Koşusu’nun son galibi Mehmet Kaya, SÖZCÜ’ye özel açıklamalarda bulundu. Bu anlamlı yarıştaki ilk galibiyetini Urfa Aslanı isimli safkanla geçen sene kazanan Kaya, bugün piste ‘şampiyon’ unvanıyla çıkmanın özgüvenini yaşayacağını vurguladı. Başarılı jokey şunları kaydetti: “Geçen sene kazanmanın getirdiği bir tecrübe, özgüven var. Gazi Koşusu’nu kazanan, o coşkuyu o tadı alan bir jokey olarak bu yarışın önemini daha fazla hissediyorsun. Bu sene de Gazi Koşusu’nu kazanarak yeniden o coşkuyu o mutluluğu yaşamak istiyorum. Üç, dört çok ciddi rakibimin olduğunu biliyorum. Kimin birinci geleceğini yarışın gidişatı belirleyecek.”

EN ÖNEMLİ KOŞU

“Bir jokeyin mesleki hayatında kazanacağı en önemli koşu Gazi Koşusu’dur. Mustafa Kemal Atatürk adına yapılan bir koşuyu kazanmanın anlamı çok büyük. Gazi’yi bir at sadece bir kere koşabilir. Jokey, Bu yarışı kazandığında en üst seviyeye geldiğini hissediyorsun. Anlatılmaz yaşamak lazım:”

TARİHE GEÇİYORSUN

“Gazi Koşusu’nu kazanmak çok büyük mutluluk. Geçen sene kazandığımda ertesi güne kadar bir rüyada gibi hissediyorsun; rüya hiç bitmiyor gibi… Halen de devam ediyor. Tarihe geçiyorsun, sürekli o anı hatırlıyorsun. Kendimi iyi hissetmediğim, moralim bozuk olduğu zamanlarda açıp kazandığım Gazi Koşusu’nu izliyorum moralim yerine geliyor. Farklı bir şey…”

Kaynak: Sözcü