Astana Kazakistan takımının Büyük Britanyalı bisikletçisi Mark Cavendish, Fransa Bisiklet Turu’nun (Tour de France) 5. etabını kazandı.

Bu yıl 111’incisi düzenlenen Tour de France, Fransa’nın Saint-Jean-de-Maurienne ile Saint-Vulbas bölgeleri arasındaki 177.4 kilometrelik parkurla devam etti.

Tour de France’ta 15. kez yarışan Cavendish, 4 saat 8 dakika 46 saniyelik süresiyle etabı birinci sırada tamamladı. Bu zaferle birlikte Cavendish, toplamda 35. etap birinciliğini elde etti ve rekoru paylaştığı Eddy Merckx’i geride bırakarak Fransa Bisiklet Turu’nda en fazla etap kazanan sporcu unvanını elde etti.

Beşinci etapta Alpecin-Deceuninck takımından Belçikalı sürücü Jasper Philipsen ikinci olurken, Uno-X Mobility’den Norveçli Alexander Kristoff üçüncü sırada yer aldı.

Genel klasmanda ise UAE Team Emirates’ten Sloven sporcu Tadej Pogacar, 23 saat 15 dakika 24 saniyelik toplam süresiyle liderliğini sürdürerek sarı mayoyu korudu.

Fransa Bisiklet Turu, yarın Macon ile Dijon şehirleri arasındaki 163.5 kilometrelik 6. etapla devam edecek ve 21 etap sonunda 21 Temmuz Pazar günü Fransa’nın Nice kentinde sona erecek.

Kaynak: Sözcü