Manchester United, Chelsea’nin yıldız forveti Raheem Sterling’i kadrosuna katmak için görüşmelere başladı. 29 yaşındaki forvet, ‘Maviler’ menajeri Enzo Maresca tarafından kulüpte forma şansı bulma konusunda mücadele edeceği ifade edildikten sonra, bir süredir ilk takım antrenmanlarından uzak kalıyor.

Transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz netlik kazanmasa da, United’ın sportif direktörü Dan Ashworth, Sterling’in Stamford Bridge’deki mevcut durumunu kulübün lehine kullanıp kullanamayacaklarını görmek istiyor. 

United kaynakları, herhangi bir transfer anlaşmasının kendi şartlarına bağlı olacağını vurguluyor. Ayrıca, kanat oyuncusu Jadon Sancho’nun da transfer listesinde olduğu biliniyor ve Chelsea’nin Sancho’ya ilgi duyduğu belirtiliyor.

Juventus’un da Jadon Sancho ile ilgilendiği biliniyor, ancak İtalyan kulübü, United’ın kiralık anlaşmaya satın alma zorunluluğu ekleme isteğine karşı çıkıyor ve oyuncunun maaşının tamamını ödemek istemiyor.

82 kez İngiltere Milli Takımı forması giyen Sterling’in çocukluğundan beri Manchester United taraftarı olduğu biliniyor. Kuzey Batı’da Liverpool ve Manchester City formalarıyla 10 yıl geçiren tecrübeli oyuncu, iki yıl önce Chelsea’ye 50 milyon sterlinlik bir transferle katılmadan önce 10 büyük kupa kazandı.

Kaynak: Sözcü