Liverpool, Valencia’nın Gürcü kalecisi Giorgi Mamardashvili ile 29 milyon bonservis bedeli değerinde bir anlaşma imzaladı.

23 yaşındaki kaleci, çalışma izni ve uluslararası onay şartına bağlı olarak 25 milyon sterlinlik bir bonservis ve 4 milyon sterlinlik ek ödeme karşılığında transfer olacak. Ancak, 2025-26 sezonunun başında Merseyside ekibine katılmadan önce bu sezon LaLiga temsilcisi Valencia’da kalmaya devam edecek.

Brezilyalı kaleci Alisson Becker, Liverpool’un bir numaralı tercihi olarak kalmaya devam ederken, yeni teknik direktör Arne Slot’un da bu sezon kadrosunda İrlandalı stoper Caoimhin Kelleher bulunuyor.

Giorgi Mamardashvili, Gürcistan Milli Takımı’nın EURO 2024’te oynadığı dört maçta da sahaya çıktı ve takım, turnuvanın son 16 turunda İspanya’ya yenilerek elendi. 2021’de Valencia’ya transfer olan genç kaleci, bu süreçte 102 maçta forma giydi ve bu sezon Barcelona ve Celta Vigo karşısında alınan yenilgilerde de görev aldı.

Liverpool, Mamardashvili’nin giderek artan ilgiden dolayı önümüzdeki dönemde ulaşılması zor bir hedef haline geleceği endişesiyle bu transferi gerçekleştirdi. Alisson’un kulüple olan sözleşmesi iki yıl daha devam ederken, bir yıl daha opsiyon bulunuyor.

31 yaşındaki Brezilyalı kaleci, kulübün gelecekte bu pozisyonda yetenek derinliğini artırma çabasını destekliyor ve Mamardashvili transferine olumlu bakıyor.

Kaynak: Sözcü