Beşiktaşlı Milot Rashica ve eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi’nin de formasını giydiği Kosova Milli Takımı, son günlerin en büyük krizi ile çalkalanıyor. Uluslar Ligi’nde yarın Litvanya deplasmanına çıkacak Kosova’da büyük olaylar yaşandı.

Marca’da yer alan habere göre; Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Agim Ademi, kadro dışı bırakılan üç futbolcuyu bacaklarını kırmakla tehdit etti.

OLAY ROMANYA MAÇINDAN SONRA YAŞANDI

Olay 6 Eylül’de Romanya’ya 3-0 kaybedilen maçın hemen ardından yaşandı. İddiaya göre ezici yenilginin ardından takımın yıldızları Edon Zhegrova (Ligue 1’de Lille forveti), Arjanet Muri (Premier Lig’de Ipswich forveti) ve Florent Muslija’nın (Bundesliga’da Freiburg forveti) izinsiz bir şekilde alkollü bir mekanda eğlenmeye gitti. Üç oyuncunun gece geç saatlere kadar alkol alarak eğlenmesi takımda bazı huzursuzluklar yarattı. 

‘KARİYERİNİZİ MAHVEDECEĞİM’

Gösterilen tutum sonrası teknik direktör Franco Foda 3 oyuncuyu kadro dışı bıraktı ancak olay bununla da sınırlı kalmadı. Kosova medyası, ülkenin futbol federasyonu başkanı Agim Ademi’nin o gece üç futbolcuyu tehdit ettiğini yazdı. Gazeteci Arlind Sadiku’nun köşesine taşıdığı yazıda isminin gizli kalmasını istediği bir futbolcunun tehdidi doğruladığını ve başkanın ‘Bacaklarınızı kıracağım, kariyerinizi mahvedeceğim’ ifadelerini kullandığını söyledi.

Tehdit olayı sonrası konuşan Kosova Federasyonu Başkanı Ademi, şu ifadeleri kullandı; “Kurallara uyulmalı. Milli takıma saygı duyulması çok önemli . İhraç kararı teknik direktör tarafından verildi. Nedeni ise şu; Gece geç saatlerde izinsiz ayrıldılar. Federasyon, teknik heyetin bu kararını destekliyor.”

Kaynak: Sözcü