Kolombiya Futbol Federasyonu Başkanı Ramon Jesurun ve oğlu Ramon Jamil Jesurun, Miami’de düzenlenen Copa America finalinde yaşanan olayların ardından tutuklandı.

Miami-Dade Polis Departmanı’ndan yapılan açıklamaya göre, baba ve oğul bir yetkiliyi darp etme suçlamasıyla gözaltına alındı.

Kolombiya’nın uzatmalarda Arjantin’e 0-1 yenilmesinin hemen ardından, Hard Rock Stadyumu’nda yaşanan arbede üzerine Jesurun ve oğlu tutuklandı. Jesurun ailesinden henüz konuya dair bir açıklama gelmedi. Miami-Dade Polis Departmanı, olayın maç bitiminde gerçekleştiğini belirtti.

Jesurun ve oğlunun stadyumun girişine yöneldikleri sırada, güvenlik görevlilerinin geçişi geçici olarak durdurma talimatı nedeniyle sinirlenip bağırdıkları kaydedildi.

(Ramon Jesurun’un Miami-Dade polis departmanı tarafından yayınlanan sabıka fotoğrafı)

Bir güvenlik görevlisi, Jesurun’un oğlunu geri çekmek için göğsüne dokunduğunda, Jesurun memuru iterek, oğlu ise memuru boynundan tutarak yere çekti, yumrukladı ve kafasına tekme attı. Jesurun’un oğlu ayrıca yardım etmeye çalışan bir kadın memuru da itti.

Polis açıklamasında, baba ve oğulun bir güvenlik müdürünü de yumrukladıkları belirtildi. Jesurun ailesinin, ödül törenine katılmak üzere sahaya çıkmaya çalıştıkları düşünülüyor.

Kolombiya Futbol Federasyonu olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Copa America finalinin başlaması, biletsiz taraftarların Hard Rock Stadyumu’na zorla girmesi nedeniyle 80 dakika gecikti.

Polis ve güvenlik görevlileriyle yaşanan çatışmalar sonucu birçok kişi tutuklanırken, bazı taraftarlar sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi.

Kaynak: Sözcü