663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, 60 yıl cazgırlık ve son 42 yıl başcazgırlık yapan 82 yaşındaki Şükrü Kayabaş, Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenen törenle görevini bıraktı. Kayabaş’a hizmetlerinden dolayı altın kemer takdim edildi.

1957-1963 yılları arasında güreşçi olarak mücadele eden ve 1964 yılında cazgır olarak görev almaya başlayan Kırkpınar’ın yaşayan tarihi Şükrü Kayabaş, 60 yıllık kariyerini 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde noktalama kararı aldı. 1984 yılından itibaren başcazgır olarak sayısız başpehlivanı çayıra salan Kayabaş, bundan sonra büyük organizasyonu tribünden takip edeceğini belirtti.

Kayabaş için Kırkpınar’ın son gününde Sarayiçi Er Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’in katılımıyla gerçekleşen törende, Başcazgır Kayabaş’a altın kemer takdim edildi.

Kayabaş, kemeri aldıktan sonra seyircilere hitap ederek veda konuşmasını gerçekleştirdi ve 60 yıldır Kırkpınar çayırında görev yaptığını belirterek helallik istedi.

Törende ayrıca Kırkpınar’da görev yapan birimlerin sorumlularına da plaket takdim edildi.

Kaynak: Sözcü