Beşıktaş yaptığı doğru ve nokta transferlerinin meyvelerini bir bir topluyor. Süper Kupa maçında alınan farklı galibiyet ile gelen kupa Kara Kartal’ı sezon öncesi havaya soktu. Ve şimdi güzel bir sonuçla Avrupa cephesi de açılmış oldu. İmmobile ve Rafa Silva hücum hattında, Paulista ise savunmada diğer isimlere iyi örnek oluyor. Gedson, Masuaku, Salih Uçan ve Al Musrati sanki Beşiktaş’a yeni gelmiş gibi oynuyor. Tüm bu organizasyonun sahibi Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst artık siyah beyazlı taraftarlara zafer şarkıları söyledi.

BEŞİKTAŞ BİLDİĞİNİZ GİBİ

Gio, çıktığı her maçta hemen hemen aynı taktik anlayışla oynadı. Topa sahip olma yüzdesini genellikle rakip takıma verdi. Bu Van Bronckhorst’un stratejik tuzak bir taktiğidir. Rakibe belli yerlerde pas yapabilme imkanı tanınıyor ve böylece bekler, stoperler oyuna dâhil oluyor. Amaç İmmobile, Rashica, Gedson ve de özellikle Rafa Silva’ya geniş ve boş alanlar oluşturularak bire bir kalacağı konumlar kazandırmak. Orta saha hızlı geçişlerle kat ediliyor. 2’ye birler seri bir halde yapılıp Rafa Silva, İmmobile ve Gedson’a gollük pozisyonlar hazırlanıyor. Ve Skor avantajıyla birlikte fark da kaçınılmaz oluyor.

YEDEKLERDE SORUN YOK

Mustafa, İmmobile’nin, Salih, Rafa Silva’nın ve Can da Rashica’nın iyi birer yedeği olduğunu oynadıkları futbol ve sergiledikleri performans ile gösteriyorlar. As takım iyi oynayıp, güzel sonuçlar alınca yedek oyuncular da hünerlerini kısa zamanda olsa net seyrettirebiliyorlar. Ndour ile Uduokhai’nin de takıma adapte olmasıyla yakında bambaşka bir Beşiktaş izleyebiliriz. Hücum gücü yüksek olan Kartal kalesinde gördüğü golün bir fazlasını atabilir kimliğinde oynuyor. Hollandalı teknik adam yeni isimlerle savunmayı da güçlü hale getirir ise taraftarlar bu sezon arkalarına yaslanıp rahat maçlar seyredebilir ve özledikleri sevinçleri yaşayabilir.

BAKINIZ LUGANO MAÇI

Lugano maçının istatistiksel verilerine bakalım. Topla oynama Beşiktaş % 45, Lugano ise % 55 olmuş. Pas sayısı Beşiktaş 390 Lugano ise 460 gerçekleşmiş. Sonuç ise bambaşka Beşiktaş rakibini sahadan silmiş atmış. Nedeni ise yukarıdaki taktiksel anlayışta ve atılan 21 şutun 14 isabet kaydetmesinde ve isabetli pas yüzdesinin yapılan pas sayısının aksine % 83 ve % 84 gibi hemen hemen eşit olmasından kaynaklanıyor. Yani Beşiktaş bir yere kadar rakibe izin veriyor ve sonrasında yetenekli isimleriyle sonuca gidiyor. Rakip teknik heyet bu ayrıntıyı hissedemez ise ya da takımın yıldız isimleri gününde değil ise tabelaya hüsran yansıyor.

IMMOBILE-SILVA-GEDSON ÜÇGENİ

Evet, bu üç isim Beşiktaş’a hem pozisyon hem de skor zenginliği yaşatıyor. Şimdiye kadar oynanan maçlara bakıldığında İmmobile’nin kendi saha ve seyircisi önünde çok farklı oynadığı görülüyor. Rafa Silva da keza öyle. Topla dripling yapmayı ve topla birlikte yol almayı çok seviyor. Rakibi ters ayakta ya da abandone olmuş vaziyette yakalar ise sonuca gitmek onun için hiç de zor olmuyor. Gedson için takımın gizli gol silahı diye yazmıştık. Ve Gedson bizi yalancı çıkartmayarak özellikle de son iki maçtır bunun en güzel örneklerini sergiliyor. Ve daha birçok kez bu kareleri bizlere izlettirece

Kaynak: FotoMaç