Fenerbahçe’nin transfer hedeflerinden biri daha netleşti. Sarı-lacivertlilerin, İspanya’nın EURO 2024’teki açılış golünü de atan Alvaro Morata için devrede olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Sportif Direktör Mario Branco, Atletico Madrid 31 yaşındaki İspanyol golcüsü için kulüp ve menajeriyle temaslara başladı. Bu görüşmelerde Jose Mourinho’nun da devrede olduğu bildirildi. Mourinho, Morata’yı Roma’yı çalıştırdığı dönemde de istiyordu. Mou, bu oyuncuyu İtalya’ya getiremedi ancak Fenerbahçe’ye transfer etmek için menajeriyle temasa geçti.

TAM BİR TAKIM OYUNCUSU

Hatırlanacağı gibi Portekizli çalıştırıcı, Real Madrid’deyken o dönem 18 yaşındaki Alvaro Morata’yı A Takım’a alan isimdi. Morata geçen sezonu 49 maçta attığı 22 gol ve yaptığı beş asistle tamamladı. 1.89’luk boyuna rağmen topa hakimiyeti ve oyun içindeki taktiksel disipliniyle tanınan tecrübeli golcü, zaman zaman basit pozisyonları değerlendirememesiyle eleştiriliyor.

BONSERVİS REKORTMENİ

Alvaro Morata, dünya futbol tarihinde bonservisine en fazla para ödenen ilk beş isim arasında. 31 yaşındaki
oyuncu için 2014’ten bu yana kulüpler toplam 189 milyon Euro’luk bonservis harcaması yaptı. Morata’nın Atletico Madrid ile 2026’ya kadar kontratı bulunuyor.

12 MİLYON EURO’LUK MADDE

Roma da Fenerbahçe ile birlikte Morata’nın peşinde. İddiaya göre Atletico Madrid ile olan sözleşmesinde ‘12 milyon Euro’yu getirirse istediği takıma gider’ maddesi bulunuyor. Sarı-lacivertliler bu maddeyi değerlendirmek istiyor.

Kaynak: Sözcü