Fenerbahçe’nin gelecek sezon teknik direktör olarak anlaşmaya vardığı Jose Mourinho, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jose Mourinho, “Jorge Jesus, ‘Bu ligin sportif gerçekliği yok’ demişti. Bu ligde yaşanabilecek durumlar hakkında size bilgi verildi mi?” şeklindeki soruya “Avrupa’daki çoğu kişi benim gelmemle birlikte bu ligi takip edecek. Eğer Fenerbahçe’nin haklarını korumak için eğer sesimi yükseltmem gerekirse bunu iki kere düşünmem” yanıtını verdi. 

Tecrübeli teknik direktör, “Fenerbahçe’ye imza atmadan önce başkan adaylarından Aziz Yıldırım’dan izin aldınız mı?” şeklinde gelen bir soruya şöyle karşılık verdi:

“Hayır. Ben serbest durumda bir teknik direktördüm. Hiçbir takıma bağlı değildim. Kimseden ne yapmam gerektiğine dair izin almam. Ailem ve menajerlerime danışırım tabi ki ama son kararı kendim veririm. Benimle ilk temasa geçen Fenerbahçe Sportif Direktörü aracılığıyla Sayın Ali Koç oldu. Saklamayacağım. Sayın Aziz Yıldırım ile de bir görüşmem oldu. Ancak Fenerbahçe’ye gelmek için kimseden izin almadım.”

Jose Mourinho, “Aziz Yıldırım başkan seçilirse onunla da çalışacak mısınız?” sorusuna “Ben iki yıl Fenerbahçe’nin teknik direktörüyüm. Fenerbahçe ile sözleşme imzaladım. Dolayısıyla evet ben Fenerbahçe için çalışıyor olacağım” şeklinde yanıtladı.

“TARAFTARLAR ÇILGIN VE TALEPKAR OLMALI”

Portekizli çalıştırıcı, “Fenerbahçeliler sabırsızdır, onlara büyük başarılar yolunda sabırlı olmaları gerektiklerini nasıl anlatacaksınız?” sorusuna ise “Sabırlı olması gerekenler, sakin olması gerekenler başkan, yöneticiler, hoca. Taraftarlar çılgın ve talepkar olmalı, üstümüzde baskı yaratmalı. Baskıyı kaldıramayan oyuncu, Fenerbahçe’de oynayacak kadar iyi değildir. Ben bu tutkuyu isterim” cevabını verdi.

Jose Mourinho ayrıca “Önceden ‘Ben Jose Mourinho‘yum’ derdim ama şu an ‘Ben Fenerbahçe Teknik Direktörüyüm’ demek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Sözcü