John Obi Mikel, Chelsea’nin Victor Osimhen ile kişisel şartlarda anlaşmaya vardığını, ancak Napoli forveti için yapılan transferin ‘küçük detaylar’ nedeniyle son anda bozulduğunu öne sürdü.

Chelsea, yaz transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala Nijeryalı golcüyü kadrosuna katmak için bir hamle yapmış, ancak Premier Lig ekibi bu transferi sonlandıramamıştı. 25 yaşındaki Osimhen, daha önce Suudi Arabistan’ın Al-Ahli takımına transfer olmayı reddetmişti. Napoli, 80 milyon Euro’luk teklifi kabul etmişti, ancak oyuncu Suudi kulübüne gitmek istemedi. 

Obi Mikel, Osimhen ile Chelsea arasındaki transfer görüşmelerinde bizzat rol aldığını belirtti. Mikel, anlaşmanın sonuçlanmasına sadece ‘saatler’ kaldığını ancak forvetin, transferin gerçekleşmemesinin ardından ‘hayal kırıklığına uğradığını’ ifade etti.

Osimhen’in bir sezonluğuna Galatasaray’a kiralandığı haberleri gündemdeyken, Obi Mikel, Chelsea’nin ocak transfer döneminde oyuncuyu kadrosuna katmak için yeni bir girişimde bulunabileceğini söyledi.

“OSIMHEN’İN NE İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM”

Obi Mikel, The Obi One Podcast’te yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Victor’un ne istediğini biliyorum, Chelsea’nin ona ne teklif ettiğini de biliyorum. Her iki taraf da uzlaşmak zorunda kaldı. Bazı küçük detaylar, evrak işleri ve sağlık kontrolleri gibi konular vardı, ancak zamanımız tükenmişti.”

Obi Mikel, Chelsea’nin bu transferi gerçekleştirmek için gösterdiği çabayı takdir ettiğini belirterek, “Her iki taraf da elinden geleni yaptı. Chelsea’nin bu konuda ne kadar istekli olduğunu ve Victor’un kulübe gelmeyi ne kadar çok istediğini görebiliyorum. Bu gerçekleşmeyince Victor hayal kırıklığına uğradı. Onunla konuştum, onu motive etmeye çalıştım, ‘Güçlü ol, çalışmaya devam et’ dedim. Victor güçlü bir karakter. Didier Drogba ve Diego Costa’yı andırıyor. Chelsea’nin savunmaları korkutan bu tür forvetlere ihtiyacı var, ve Victor kesinlikle böyle biri.” dedi.

“OCAK AYINDA KONU GÜNDEME GELEBİLİR”

Chelsea transferinin iptal olmasında herhangi bir sorun olup olmadığı sorulduğunda Obi Mikel, “Hiçbir sorun yok. Ocak ayında veya daha sonra tekrar bu konuya dönebiliriz. Küçük detaylar çözülünce bu anlaşma gerçekleşecek.” dedi.

Obi Mikel, Chelsea’nin eş sportif direktörü Paul Winstanley’e de teşekkür ederek, kulübün Osimhen’i kadrosuna katmak için gösterdiği çabaların takdir edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Victor’un açgözlü olduğuna dair çıkan söylentiler tamamen asılsız. O sadece hak ettiğini almak istiyor ve bu konuda herkesin saygı duyması gerekir. Victor şu anda dünyanın en iyi forvetlerinden biri ve Chelsea taraftarları da onun kulübe katılmasını dört gözle bekliyor. Eğer Ocak ayında tekrar bir fırsat olursa, Chelsea bu fırsatı değerlendirecektir.

“ANLAŞMAYA BİRKAÇ SAAT KALMIŞTI”

Obi Mikel, “Anlaşmanın gerçekleşmesi için sadece birkaç saat kalmıştı, fakat birkaç küçük pürüz vardı ve sağlık kontrolü de zamanında yapılamadı. Anlaşmayı yapsak bile, artık çok geçti. Tam olarak nerede olduğumuzu biliyoruz ve eğer ocakta tekrar devam etmemiz gerekirse, sürecin hangi aşamasında olduğumuzu ve nereden başlayacağımızı biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mikel, transfer görüşmeleri süresince büyük çaba sarf ettiğini vurgulayarak, “Her şeyin tam ortasındaydım. Perşembe ve cuma günleri hiç uyumadım. Dubai’de olduğum için üç saatlik farkla telefon görüşmelerini bekledim. Sabaha karşı 4’te yatıp, hem Victor’un isteklerini hem de kulübün beklentilerini karşılamaya çalıştım. Chelsea tarafı da sahibiyle onayı almak zorundaydı.” dedi.

Mikel, Chelsea’nin Osimhen’i kadroya katma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, “Chelsea bu transfer konusunda çok ciddiydi. Çarşamba günü Paul ile konuştuğumda, ‘Victor’u görmek için birini göndermeliyiz, bu onun bakış açısını değiştirecek’ dedim ve kulüp hemen birini Napoli’ye göndererek Victor ve menajeriyle görüşme sağladı. Bu, hem Chelsea’nin oyuncuyu ne kadar çok istediğini hem de Victor’un kulübe gelmek için ne kadar istekli olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu

Mikel, bazı söylentilere de yanıt vererek, “İnsanlar ‘Victor gelmek istemedi’ diyor, ancak bu kesinlikle doğru değil. Victor Chelsea’ye gelmek ve Avrupa’da daha fazlasını kanıtlamak istiyor. Premier Lig’de ne kadar başarılı olabileceğini biliyor ve bunu yapmak için Chelsea’den daha iyi bir yer olabilir mi?” dedi.

Kaynak: Sözcü