Jermaine Jenas, BBC’deki sunuculuk görevinden kovulmasının ardından The Sun gazetesine konuştu ve bu durumdan dolayı “utanç duyduğunu” ve “herkesi hayal kırıklığına uğrattığını” ifade etti. Jenas, One Show’daki iki meslektaşına “uygunsuz mesajlar” gönderdiğini kabul ederken, “yasa dışı bir şey yapmadığı” konusunda ısrar etti ve mesajların “rızaya dayalı iki yetişkin arasında” olduğunu belirtti.

Eski Match of the Day ve One Show sunucusu olan Jenas, bir kadın meslektaşına uygunsuz mesajlar gönderdiği iddiasıyla bu hafta işten çıkarıldı. BBC, Jenas’a yönelik iddialarla ilgili daha fazla detay açıklamazken, Jenas The Sun’a yaptığı açıklamada mesajların “büyük bir muhakeme hatası” olduğunu ve bu duruma “derinden üzüldüğünü” söyledi. Ayrıca, kendisinin “seks bağımlısı olmadığını” belirtti.

Dört çocuk babası ve evli olan Jenas, terapi aldığını ve BBC’nin “standartlarının altında kaldığını” kabul ettiğini dile getirdi. 41 yaşındaki Jenas, “Kendimden çok utanıyorum. Herkesi hayal kırıklığına uğrattım, meslektaşlarımı, arkadaşlarımı ve en önemlisi ailemi” diyerek pişmanlığını ifade etti. Olayın birkaç hafta önce BBC’nin dikkatine sunulduğu ve perşembe günü Jenas’ın görevden alındığı bildirildi. BBC ise, “Jermaine Jenas’ın artık sunucu kadromuzun bir parçası olmadığını teyit edebiliriz” şeklinde bir açıklama yaptı.

BBC, Jenas’ın The Sun’a verdiği röportajdan sonra herhangi bir yorum yapmadı.

Jenas, BBC tarafından suçlamalar hakkında bilgilendirilmesinin ardından, pazartesi günü ailesiyle tatildeyken yaptığı bir video görüşmesinde işten çıkarıldığını öğrendi. The Sun’a verdiği duygusal ve zaman zaman gözyaşlarına boğulduğu röportajında, Jenas “fiziksel bir şey olmadığını” ancak yaptıklarını “aldatma” olarak gördüğünü belirtti.

Bana inanılmaz bir fırsat verildi ve şu anda her şeyimi kaybetmiş gibi hissetmemin sorumlusu benim. İnsanların beni yargıladığını ve şu anda ülkedeki bir numaralı hedefin ben olduğumu hissediyorum.

RESİM VEYA VİDEO GÖNDERMEDİ

Jenas, “özellikle mesajlaştığı kadınlar başta olmak üzere herkesten özür dilediğini” belirtti ve “Onlara yaşattıklarım için özür dilerim” dedi. The Sun’ın haberine göre, Jenas müstehcen resim veya video göndermediğini de belirtti.

Jenas’ın BBC’den ayrıldığı haberi duyurulduğunda, o esnada talkSport Drive programında sunuculuk yapıyordu. Canlı yayında kendisine iddialar sorulduğunda, işten çıkarılma gerekçesi hakkında detay vermekten kaçındı ve “avukatlarla görüştüğünü” ifade etti. Aynı gün, menajerinin web sitesindeki profili de kaldırıldı. TalkSport ise, “Jermaine’in yakın gelecekte talkSport’ta sunucu olarak yayın yapması gibi bir planımız yok” şeklinde bir açıklama yaptı.

GEÇEN YIL ALDIĞI MAAŞ…

Geçtiğimiz mali yılda Jenas, BBC’deki FA Cup, Match of the Day ve Dünya Kupası gibi futbol yayınlarındaki çalışmaları karşılığında 190 bin ila 195 bin sterlin arasında bir ücret aldı. The One Show’daki çalışmaları için aldığı maaş ise BBC’nin ticari prodüksiyon şirketi BBC Studios tarafından ödendiği için kamuoyuna açıklanmadı ve bu şirket sunucularına ne kadar ödeme yaptığını açıklamıyor.

Futbol kariyerine 17 yaşında başlayan Jenas, Nottingham Forest, Newcastle United ve Tottenham Hotspur gibi takımlarda oynadı. İngiltere Milli Takımı ile 21 maça çıktı ve 2016 yılında emekli olduktan sonra medya kariyerine adım attı. Eski Premier Lig futbolcusu, aynı zamanda TNT Sports’ta yorumcu olarak çalışıyor ve Formula E yarışlarını sunuyordu.

Formula E sözcüsü, Jenas’ın temmuz ayında sona eren 10. sezonda Formula E sunucu ekibinin bir parçası olduğunu, ancak gelecek sezonun sunucu kadrosunun “zamanı geldiğinde” açıklanacağını söyledi ve “Bu karar, Formula E’de korunmasını beklediğimiz yüksek standartlar göz önünde bulundurularak dikkatle değerlendirilecektir” ifadesiyle de ekledi. TNT, Jenas’ın yayıncı kuruluştaki geleceği hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

Jenas’ın ajansı MC Saatchi de artık onu temsil etmiyor ve ajansın web sitesindeki profilinde “sayfa bulunamadı” uyarısı yer alıyor.

Kaynak: Sözcü