İngiliz sprint yıldızı Jake Odey-Jordan, Avrupa 18 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda büyük bir hataya imza attı yaşadı.

16 yaşındaki Jake Odey-Jordan, Slovakya’nın Banska Bystrica kentinde düzenlenen Avrupa 18 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda pistte üstün bir performans sergileyerek son virajı önde döndü.

Ancak beklenmedik bir şekilde, ya bitiş çizgisine daha yakın olduğunu düşündü ya da liderliğinin garantili olduğuna inanarak hızını düşürdü. Bu yanlış strateji sonucunda rakipleri onu hızla geçerek Odey-Jordan’ı 22.12’lik derecesiyle dördüncü sıraya düşürdü.

Odey-Jordan’ın hatası, büyük favori olarak gösterildiği yarışmada elenmesine neden oldu. Genç atlet, yaptığı hata hakkında şunları söyledi:

Sorun değil. Yani, bu benim hatam, bu yüzden kendimden başka hiçbir şey için üzülemem. Olan oldu. Kendimi iyi hissettim. En hızlı koşum değildi ama iyi hissettirdi. Elbette 21’in altında olabilirdi. Ama yine de her şey yolunda.

Şampiyonaya ilk kez katıldığını belirten Odey-Jordan, “Buraya yeni geldim, bu benim bu yarıştaki ilk yarışım. Sadece ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım, hiçbir şey beni incitmedi ya da buna benzer bir şey olmadı.” dedi.

Kaynak: Sözcü